Tripa i peu amb pèsols negres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Isabel Márquez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sala
INGREDIENTS
- 4 peus de xai
- 800 g de tripa
- 300 g de verdures (pastanaga, porro, ceba, api)
- 2 cullerades de tomàquet ratllat
- 1 copeta de vi ranci
- 1 raig de brou de verdures
- 100 g de pèsols negres
- 100 g de bolets de temporada
- sal, pebre, oli d'oliva Per a la picada:
- 2 alls fregits
- farina de galeta
PREPARACIÓ
Comenceu aquest plat sofregint la bresa (l'api, la pastanaga, el porro i la ceba; tot tallat petit) en una cassola amb l'oli calent.
Fregiu-hi també el tomàquet (pelat, sense llavors i ratllat). Després salpebreu la tripa i els peus i incorporeu-ho a la cassola. Deixeu-ho enrossir tot plegat uns 5 minuts. Passat aquest temps, tireu-hi el vi ranci. Mentre es redueix, aprofiteu per fer una picada amb els alls fregits i la farina de galeta. Deixateu-la amb brou de verdures i poseu-la a la cassola, juntament amb la barreja de bolets. Deixeu-ho coure uns 15 0 20 minuts. Afegiu-hi els pèsols negres (es poden comprar cuits), rectifiqueu-ho de sal i feu-ho coure 5 minuts més.
Fregiu-hi també el tomàquet (pelat, sense llavors i ratllat). Després salpebreu la tripa i els peus i incorporeu-ho a la cassola. Deixeu-ho enrossir tot plegat uns 5 minuts. Passat aquest temps, tireu-hi el vi ranci. Mentre es redueix, aprofiteu per fer una picada amb els alls fregits i la farina de galeta. Deixateu-la amb brou de verdures i poseu-la a la cassola, juntament amb la barreja de bolets. Deixeu-ho coure uns 15 0 20 minuts. Afegiu-hi els pèsols negres (es poden comprar cuits), rectifiqueu-ho de sal i feu-ho coure 5 minuts més.