Torrades de Santa Teresa amb maduixes al pebre i gelat de vainilla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Castaño
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Malena, Gimenells (Segrià)
- Informació nutricional -Obre
Les maduixes de temporada contenen gran quantitat de vitamines antioxidants, com la vitamina C, que combaten els radicals lliures.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 200 g de maduixes
- 4 llesques de pa del dia anterior
- 250 g de llet
- 2 ous
- 500 g d'oli d'oliva
- 200 g de sucre
- el suc d'una taronja
- 20 g de mantega
- vi de Porto
- pebre negre
- cacau en pols
- 4 boles de gelat de vainilla
PREPARACIÓ
Per començar, remulleu les llesques de pa en un bol amb llet.
Quan estiguin ben toves, passeu-les per un bol amb ou batut i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradetes, retireu-les del foc, arrebosseu-les amb sucre i reserveu-les.
A continuació, poseu en una paella la mantega, el suc de taronja, una mica de cacau, sucre, pebre i Porto i deixeu-ho reduir a foc suau. Quan hagi reduït a la meitat, afegiu-hi les maduixes i deixeu-les coure durant un minutet.
I ja per acabar, emplateu la torrada, poseu-hi les maduixes amb la reducció per sobre i guarniu el plat amb una bola de gelat de vainilla.
Quan estiguin ben toves, passeu-les per un bol amb ou batut i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradetes, retireu-les del foc, arrebosseu-les amb sucre i reserveu-les.
A continuació, poseu en una paella la mantega, el suc de taronja, una mica de cacau, sucre, pebre i Porto i deixeu-ho reduir a foc suau. Quan hagi reduït a la meitat, afegiu-hi les maduixes i deixeu-les coure durant un minutet.
I ja per acabar, emplateu la torrada, poseu-hi les maduixes amb la reducció per sobre i guarniu el plat amb una bola de gelat de vainilla.