Suquet de tonyina amb patates i caragols de mar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 600 g de tonyina a daus
- 700 g de patates
- 20 caragols de mar
- 1 ceba mitjana
- 1 gotet d'oli d'oliva
- sal
- 1 polset de pebre de Szechuan
- julivert
- farina Per a la picada:
- 5 grans d'all
- 20 ametlles
- 2 tomacons
- 1 nyora Per al fumet:
- 1 kg de pelut dolent
- 300 g de peix blau
- 1/2 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 branca d'api
PREPARACIÓ
Salpebreu la tonyina, enfarineu-la i fregiu-la en una paella vigilant que no se us cremi. Reserveu-la.
En una cassola a part i aprofitant el mateix oli, daureu-hi la ceba, i mentrestant, feu la picada amb les ametlles, els alls, la polpa de la nyora, una mica de pebre de Szechuan i el tomàquet. Quan la tingueu a punt, incorporeu-la a la cassola i abans de poser-hi el fumet, remeneu-ho bé. Passats 10 minuts, afegiu-hi la tonyina i deixeu-ho fer 5 minuts més. I ja per acabar, tireu-hi els cargols. Passats 5 minuts, ja tindreu a punt de servir.
En una cassola a part i aprofitant el mateix oli, daureu-hi la ceba, i mentrestant, feu la picada amb les ametlles, els alls, la polpa de la nyora, una mica de pebre de Szechuan i el tomàquet. Quan la tingueu a punt, incorporeu-la a la cassola i abans de poser-hi el fumet, remeneu-ho bé. Passats 10 minuts, afegiu-hi la tonyina i deixeu-ho fer 5 minuts més. I ja per acabar, tireu-hi els cargols. Passats 5 minuts, ja tindreu a punt de servir.