Sticky ribs with rice (Costelles de porc al forn amb arròs) - Anglaterra, Regne Unit

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Liam McGurk, Barcelona

INGREDIENTS

  • costelles de porc (2 o 3 per persona)
  • suc de taronja
  • salsa de soja
  • vinagre
  • concentrat de tomàquet
  • barreja xinesa d'espècies
  • 2 cullerades de mel (preferiblement de taronger)
  • 2-3 alls
  • midó de blat de moro

PREPARACIÓ

Repartiu les costelles en una safata de vores altes.
En un bol, prepareu el marinat barrejant el suc de taronja, un raig generós de salsa de soja i un rajolí de vinagre. Calculeu que amb aquest líquid heu de cobrir gairebé del tot les costelles. Afegiu-hi una cullerada de pasta de tomàquet concentrat, una culleradeta de barreja d'espècies (en Liam hi va posar una barreja xinesa) i un parell de cullerades de mel. Peleu els alls i aixafeu-los. Remeneu-ho perquè la mel i el tomàquet es desfacin i quedi tot ben barrejat.
Aboqueu aquest suc per sobre de les costelles, tapeu la safata amb paper d'alumini i deixeu-la a la nevera tot un dia.
Passades unes quantes hores de tenir les costelles marinant-se, si el suc del marinat no les cobreix del tot, gireu-les.
L'endemà reserveu mig got del suc per poder preparar la salsa i poseu la safata al forn, que haureu preescalfat a temperatura mitjana. Les costelles s'han de coure un parell d'hores, aproximadament.
Desfeu un parell de culleradetes de midó de blat de moro al got que heu reservat amb el suc del marinat. A mitja cocció, aboqueu-ho damunt de les costelles i aprofiteu per girar-les.
Mentrestant, prepareu arròs blanc d'acompanyament. Podeu comptar un parell de grapats d'arròs per cap. Un cop cuit, escorreu-lo i poseu-lo en un bol.
Serviu a cada plat una base d'arròs i, a sobre, les costelles amb una mica del suc de la cocció.

Anar al contingut