Sopa de maduixots amb núvol de mascarpone
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Enrich
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Mar Salada, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la sopa:
- 500 g de maduixots
- 1 llimona (el suc)
- 200 g de sucre
- 200 cl d'aigua
- ratlladura d'una llimona
- Per a la crema de mascarpone:
- 400 g de mascarpone
- 200 cl de nata líquida
- 200 cl de llet
- 100 g de rovell d'ou
- 100 g de sucre
- Per decorar:
- reducció de vinagre balsàmic
- pebre rosa
PREPARACIÓ
Per fer el xarop, poseu en un cassó el sucre i l'aigua i deixeu-ho coure.
Quan el sucre estigui ben desfet, afegiu-hi la ratlladura de la llimona i deixeu-ho refredar a la nevera.A continuació, poseu en un cassó la llet, la nata líquida i el sucre i deixeu-ho coure.
Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, poseu-hi els rovells d'ou ja batuts i remeneu-ho amb una cullera. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el mascarpone, remeneu-ho amb un batedor i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer la sopa, poseu els maduixots a la Thermomix juntament amb xarop i el suc de llimona i tritureu-ho.
Finalment, poseu la barreja de mascarpone en un sifó, sacsegeu-lo bé i aboqueu-lo en un bol.
I ja per acabar, emplateu la sopa de maduixots, poseu-hi una mica de mascarpone a sobre i guarniu el plat amb la reducció de vinagre balsàmic i el pebre rosa.
Quan el sucre estigui ben desfet, afegiu-hi la ratlladura de la llimona i deixeu-ho refredar a la nevera.A continuació, poseu en un cassó la llet, la nata líquida i el sucre i deixeu-ho coure.
Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, poseu-hi els rovells d'ou ja batuts i remeneu-ho amb una cullera. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el mascarpone, remeneu-ho amb un batedor i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer la sopa, poseu els maduixots a la Thermomix juntament amb xarop i el suc de llimona i tritureu-ho.
Finalment, poseu la barreja de mascarpone en un sifó, sacsegeu-lo bé i aboqueu-lo en un bol.
I ja per acabar, emplateu la sopa de maduixots, poseu-hi una mica de mascarpone a sobre i guarniu el plat amb la reducció de vinagre balsàmic i el pebre rosa.