Semifred d'avellanes i mel

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Quim Font
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Quim Font, Salou

INGREDIENTS

  • 150 g d'avellanes torrades
  • 1/4 l de crema de llet
  • 2 cullerades de mel
  • 50 g de mel deshidratada
  • 3 fulls de gelatina
  • 1 culleradeta de cacau
  • oli d'oliva extra verge
  • cobertura de xocolata (opcional)

PREPARACIÓ

Per fer el cruixent d'avellana, barregeu en un bol la mel deshidrada i les avellanes torrades picades.
Poseu un full de paper sulfuritzat sobre una safata d'anar al forn i aneu posant la barreja a sobre repartida en 6 muntanyetes. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 2 minuts i mig.

Per fer la pasta d'avellanes, escalfeu una mica de mel en un cassó. Quan estigui líquida, poseu-hi les avellanes torrades i picades, i una mica d'oli. Remeneu-ho, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Un cop fred, fiqueu-hi els fulls de gelatina remullats i torneu-ho a remenar. Quan la gelatina s'hagi desfet, poseu-hi la crema de llet semimuntada i barregeu-ho bé. Després, ompliu un motlle cilíndric amb la pasta d'avellanes i deixeu-ho refredar al congelador fins que agafi consistència.

Finalment, desemmotlleu la pasta d'avellanes, poseu-hi cacau en pols per sobre i emplateu-la. Dibuixeu uns fils de cobertura de xocolata desfeta i mel al plat, i poseu-hi els cruixents al cantó.
Anar al contingut