Salata de vinete (Crema d'albergínies) - Romania

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Cristian Florea i Montserrat Sitjà, Esparreguera

INGREDIENTS

  • 6 albergínies
  • 2 cebes
  • oli d'oliva verge
  • 1 llimona
  • 1 tomàquet gros
  • julivert
  • pebre
  • sal

PREPARACIÓ

Escaliveu les albergínies directament al foc (molt millor que al forn). Si no voleu embrutar gaire els fogons, cobriu-los amb paper d'alumini. Un cop les albergínies han quedat ben cremades per fora, deixeu-les escórrer a sobre d'una fusta inclinada, arran de la pica de rentar plats (així és com, a Romania, s'aconsegueix que l'albergínia deixi anar el suc àcid que conté). Un cop s'hagin refredat, peleu-les amb cura i aneu posant la polpa en un bol. Afegiu-hi la ceba, picada molt fina, i passeu-ho tot per la batedora, incorporant-hi l'oli com si féssim una maionesa o un allioli. Salpebreu, afegiu-hi el suc de mitja llimona i continueu batent amb més oli. Tasteu-ho i rectifiqueu de sal o pebre fins que quedi al vostre gust.
Serviu aquesta crema en un plat i, per sobre, poseu-hi uns talls prims de tomàquet, en forma de mitja lluna, tot al voltant. Ho podeu guarnir amb unes quantes olives negres i julivert picat per sobre.
Anar al contingut