Prawn linguine (Linguine amb gambes) - Austràlia
- Programa: Karakia
- Cuina: Andrew Ambrosius, Manresa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g de pasta del tipus linguine
- 200 g de gambes pelades
- 1-2 grans d'all
- alga kombu o del tipus wakame
- 1-2 cullerades de salsa de peix tailandesa o vietnamita
- coriandre sec
- oli d'oliva
- aigua
PREPARACIÓ
Deixeu les algues en remull durant uns 20 minuts.
En una cassola amb aigua abundant feu-hi coure la pasta, que us quedi "al dente". Un cop cuita, coleu-la i reserveu-la.
Peleu les gambes i reserveu-ne les closques i els caps per poder preparar una salsa de gambes. (Vegeu la recepta "Surf'n'turf".)
Trinxeu els alls i sofregiu-los en una paella amb oli d'oliva. Després, afegiu-hi les gambes pelades i deixeu que tot plegat se sofregeixi uns quants minuts.
Talleu les algues a tires fines i afegiu-les a la paella. Remeneu-ho i incorporeu-hi la pasta.
Condimenteu-ho amb una o dues cullerades de salsa de peix. Torneu a remenar-ho i ja ho podeu servir, guarnint els plats amb una mica de coriandre pel damunt.
Nota:
Aquest plat no porta sal, perquè la salsa de peix ja és prou forta. Trobareu aquesta salsa en botigues de productes orientals.
En una cassola amb aigua abundant feu-hi coure la pasta, que us quedi "al dente". Un cop cuita, coleu-la i reserveu-la.
Peleu les gambes i reserveu-ne les closques i els caps per poder preparar una salsa de gambes. (Vegeu la recepta "Surf'n'turf".)
Trinxeu els alls i sofregiu-los en una paella amb oli d'oliva. Després, afegiu-hi les gambes pelades i deixeu que tot plegat se sofregeixi uns quants minuts.
Talleu les algues a tires fines i afegiu-les a la paella. Remeneu-ho i incorporeu-hi la pasta.
Condimenteu-ho amb una o dues cullerades de salsa de peix. Torneu a remenar-ho i ja ho podeu servir, guarnint els plats amb una mica de coriandre pel damunt.
Nota:
Aquest plat no porta sal, perquè la salsa de peix ja és prou forta. Trobareu aquesta salsa en botigues de productes orientals.