Pollastre estofat amb tomàquet i mel

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 4 pits de pollastre
  • 1 ceba grossa
  • brou de pollastre
  • 10 tomàquets
  • 4 cullerades de mel espessa (flor de taronger)
  • uns brins de safrà
  • 2 canons de canyella
  • 1 trosset de gingebre
  • sal Per a guarnir:
  • puré de patates

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en una cassola i daureu-hi el pit de pollastre.
Reserveu-lo. A la mateixa cassola, afegiu-hi una mica d'oli i daureu-hi la ceba a foc baix. Aleshores incorporeu-hi el tomàquet (pelat, sense llavors i tallat a daus) i el brou de pollastre (perquè el brou tingui més color, fregiu abans les verdures i la carcassa del pollastre). Deixeu-ho fer uns 15 minuts fins que el tomàquet quedi desfet i després tireu-hi les espècies, el safrà, la canyella, el gingebre i la mel. Poseu el pollastre dins la cassola i cobriu-ho amb el brou. Tapeu-ho i deixeu-ho coure 15 minuts. A continuació, reserveu el pollastre i passeu la salsa pel colador perquè us quedi ben fina. Per a muntar el plat, talleu el pit a làmines més o menys fines i tireu-hi la salsa pel damunt. Com a guarniment us pot servir una mica de puré de patates. Llibre: "La cuina sefardita", de Rabí Robert Sternberg. Editorial Zendrera Zatiquiey.
Anar al contingut