Pollastre de pagès amb moixernons, prunes i pomes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Esther Llorca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Villa Maria, Llesp

INGREDIENTS

  • 1 pollastre de pagès
  • 100 g de llard d'ànec (o de porc)
  • 2 cebes
  • 1 cabeça d'alls
  • un tomàquet
  • 1 copa de brandi
  • 1 manat d'herbes (llorer, timó, sajolida)
  • 100 g de moixernons secs
  • sal i pebre
  • 2 pomes golden
  • 8 prunes

PREPARACIÓ

Poseu els moixernons secs en un cassó amb aigua perquè es vagin hidratant i feu-los coure a foc lent. Després, coleu-los.
A continuació, desfeu el llard dànec en una paella, afegiu-hi el pollastre tallat a quarts i salpebrat, i feu-lo enrossir. Quan estigui ben ros, afegiu-hi la ceba tallada, els alls sencers sense pelar, el tomàquet tallat a quarts i un manat d'herbes, i deixeu-ho coure tot junt. Quan les verdures s'hagin enrossit, poseu-hi el brandi i flamegeu-ho. Tot seguit, afegiu-hi els moixernons i l'aigua fins a cobrir el pollastre i deixeu-lo coure a foc suau durant dues hores. Rectifiqueu el plat de sal i pebre, incorporeu-hi la poma tallada a quarts i les prunes, i retireu les herbes. Deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts i ja podreu emplatar-ho.
Anar al contingut