Pit de pollastre del Prat amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) a l'estil Waldorf
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Llavina
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 4 pits de pollastre del Prat (IGP)
- 700 g d'oli d'oliva 0,4
- fulles d'api
- 2 pomes reineta
- 50 g d'avellanes
- 200 g d'api
- oli d'oliva verge
- sal i pebre
- sal de Maldon
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu els pits de pollastre (IGP) i confiteu-los en un cassó amb oli i unes fulles d'api durant 10 o 12 minuts a 75 graus.
Per fer la maionesa de poma, peleu les pomes, talleu-les en trossos i bulliu-les en un cassó amb poca aigua. Després, afegiu-hi una mica d'oli i tritureu-ho fins a aconseguir una textura de maionesa lleugera.
A continuació, escaldeu en un cassó amb aigua bullint uns daus de poma durant 10 segons. Talleu l'api en làmines fines i escaldeu-lo en el mateix cassó durant 20 segons. Tot seguit, refredeu la poma i l'api en un bol amb aigua i gel.
I ja per acabar, emplateu la poma i l'api escaldats, afegiu-hi avellanes picades i la maionesa de poma. Després, emplateu els pits de pollastre escalopats a sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica d'avellana ratllada.
Per fer la maionesa de poma, peleu les pomes, talleu-les en trossos i bulliu-les en un cassó amb poca aigua. Després, afegiu-hi una mica d'oli i tritureu-ho fins a aconseguir una textura de maionesa lleugera.
A continuació, escaldeu en un cassó amb aigua bullint uns daus de poma durant 10 segons. Talleu l'api en làmines fines i escaldeu-lo en el mateix cassó durant 20 segons. Tot seguit, refredeu la poma i l'api en un bol amb aigua i gel.
I ja per acabar, emplateu la poma i l'api escaldats, afegiu-hi avellanes picades i la maionesa de poma. Després, emplateu els pits de pollastre escalopats a sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica d'avellana ratllada.