Pinya amb espècies al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Rovira
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà
INGREDIENTS
- 1 pinya
- 5 canons de vainilla
- gelat de vainilla opcional -Per al xarop:
- 125 g de sucre
- 6 làmines de gingebre
- 5 grans de pebre de Jamaica
- 30 g de puré de plàtan
- 1 got de rom
- 3 dl d'aigua
- 4 gotes de suc de llimona
PREPARACIÓ
Per començar, traieu-li la pell a la pinya i claveu-hi els canons de vainilla sense llavors.
Per fer el xarop, poseu sucre, suc de llimona, grans de pebre, puré de plàtan, làmines de gingebre, aigua i rom en un cassó i feu-ho bullir. A continuació, poseu la pinya en una safata, incorporeu-hi el xarop i rostiu-la al forn. Per acabar, traieu els canons de vainilla de la pinya, talleu-la a trossos i serviu-la acompanyada de gelat de vainilla i una mica de xarop.
Per fer el xarop, poseu sucre, suc de llimona, grans de pebre, puré de plàtan, làmines de gingebre, aigua i rom en un cassó i feu-ho bullir. A continuació, poseu la pinya en una safata, incorporeu-hi el xarop i rostiu-la al forn. Per acabar, traieu els canons de vainilla de la pinya, talleu-la a trossos i serviu-la acompanyada de gelat de vainilla i una mica de xarop.