Pinya amb espècies al forn

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Rovira
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà

INGREDIENTS

  • 1 pinya
  • 5 canons de vainilla
  • gelat de vainilla opcional -Per al xarop:
  • 125 g de sucre
  • 6 làmines de gingebre
  • 5 grans de pebre de Jamaica
  • 30 g de puré de plàtan
  • 1 got de rom
  • 3 dl d'aigua
  • 4 gotes de suc de llimona

PREPARACIÓ

Per començar, traieu-li la pell a la pinya i claveu-hi els canons de vainilla sense llavors.
Per fer el xarop, poseu sucre, suc de llimona, grans de pebre, puré de plàtan, làmines de gingebre, aigua i rom en un cassó i feu-ho bullir. A continuació, poseu la pinya en una safata, incorporeu-hi el xarop i rostiu-la al forn. Per acabar, traieu els canons de vainilla de la pinya, talleu-la a trossos i serviu-la acompanyada de gelat de vainilla i una mica de xarop.
Anar al contingut