Pa d'olives, nous i béicon
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Pa d'olives, nous i béicon
- (per compartir)
- Per al farciment:
- 80 g de béicon
- 80 g de nous
- 150 g d'olives negres
- 150 g d'olives verdes
- herbes de Provença
- oli d'oliva
- Per a la massa:
- 8 g de llevat de forner
- 18 g de sal
- 1 kg de farina de panificació
- 550 g d'aigua
- 60 g d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
1. Tallem el béicon a trossets no gaire petits per trobar-los després a la boca i el posem a daurar en una paella.
2. Tallem les nous a trossets i desossem les olives. Tallem també les olives a trossets.
3. Ara afegim a la paella les olives i les nous. Ho saltem tot fins que el béicon acabi de daurar-se i ho deixem refredar 24 hores.
4. Barregem en un bol la farina, la sal i l'oli.
5. Mentre amassem aquests tres ingredients, hi anem incorporant, a poc a poc, l'aigua.
6. Sense parar d'amassar, hi incorporem el llevat i el farciment, que ha d'estar ben fred. Continuem amassant-ho fins a obtenir elasticitat.
7. Posem la massa ja feta en un recipient, el tapem amb un drap i, a sobre, una capa de paper film i el deixem a la nevera d'un dia per l'altre.
8. Per treballar la massa, escampem una mica de farina a sobre d'una superfície llisa i hi posem al damunt la massa.
9. Estirem una mica la massa i li donem la forma que més ens agradi.
10. Preparem una safata per anar al forn amb una superfície antiadherent i col·loquem els panets a sobre, una mica separats perquè no s'enganxin quan creixin.
11. Tapem la safata amb un drap de cuina una mica humit i deixem actuar el llevat una hora.
12. Fiquem la safata al forn a 220º C, el temps que calgui, segons la mida de les peces de pa.
13. Barregem una mica d'oli d'oliva amb les herbes de Provença i pintem amb aquesta barreja els pans acabats de sortir del forn.
14. Deixem refredar el pa completament, i cap a taula!
2. Tallem les nous a trossets i desossem les olives. Tallem també les olives a trossets.
3. Ara afegim a la paella les olives i les nous. Ho saltem tot fins que el béicon acabi de daurar-se i ho deixem refredar 24 hores.
4. Barregem en un bol la farina, la sal i l'oli.
5. Mentre amassem aquests tres ingredients, hi anem incorporant, a poc a poc, l'aigua.
6. Sense parar d'amassar, hi incorporem el llevat i el farciment, que ha d'estar ben fred. Continuem amassant-ho fins a obtenir elasticitat.
7. Posem la massa ja feta en un recipient, el tapem amb un drap i, a sobre, una capa de paper film i el deixem a la nevera d'un dia per l'altre.
8. Per treballar la massa, escampem una mica de farina a sobre d'una superfície llisa i hi posem al damunt la massa.
9. Estirem una mica la massa i li donem la forma que més ens agradi.
10. Preparem una safata per anar al forn amb una superfície antiadherent i col·loquem els panets a sobre, una mica separats perquè no s'enganxin quan creixin.
11. Tapem la safata amb un drap de cuina una mica humit i deixem actuar el llevat una hora.
12. Fiquem la safata al forn a 220º C, el temps que calgui, segons la mida de les peces de pa.
13. Barregem una mica d'oli d'oliva amb les herbes de Provença i pintem amb aquesta barreja els pans acabats de sortir del forn.
14. Deixem refredar el pa completament, i cap a taula!