Mongetes del ganxet amb calamarsets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Antoni Rafecas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Nansa, Sitges
INGREDIENTS
- 300 g de mongetes del ganxet cuites
- 400 g de calamarsets
- 1 bosseta de tinta
- 1 ceba mitjana
- 2 tomàquets
- 2 alls
- oli i sal
- julivert
- pebre Per a la picada:
- avellanes
- ametlles
- nous
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la ceba i els alls en una cassola amb oli calent i fregiu-ho fins que quedi ben torrat.
Després incorporeu-hi els tomàquets pelats i tallats i deixeu-ho fregir fins que quedi molt cuit. Per fer la picada, poseu les ametlles, les avellanes i les nous en un morter i piqueu-les. Després afegiu-ho a la cassola. Tot seguit incorporeu-hi l'aigua de coure les mongetes, doneu-hi unes voltes i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Quan el sofregit estigui reduït, afegiu-hi les mongetes i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Mentrestant, poseu oli en una paella i quan estigui calent afegiu-hi els calamarsets. Tot seguit salpebreu les mongetes. Quan els calamarsets estiguin cuits incorporeu-los a la cassola amb les mongetes i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Rectifiqueu-ho de sal. I per acabar ja podeu emplatar. Afegiu-hi una mica de salsa que haureu preparat prèviament desfent la tinta dels calamarsets amb aigua i oli d'oliva. Finalment, incorporeu-hi una mica de julivert picat.
Després incorporeu-hi els tomàquets pelats i tallats i deixeu-ho fregir fins que quedi molt cuit. Per fer la picada, poseu les ametlles, les avellanes i les nous en un morter i piqueu-les. Després afegiu-ho a la cassola. Tot seguit incorporeu-hi l'aigua de coure les mongetes, doneu-hi unes voltes i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Quan el sofregit estigui reduït, afegiu-hi les mongetes i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Mentrestant, poseu oli en una paella i quan estigui calent afegiu-hi els calamarsets. Tot seguit salpebreu les mongetes. Quan els calamarsets estiguin cuits incorporeu-los a la cassola amb les mongetes i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Rectifiqueu-ho de sal. I per acabar ja podeu emplatar. Afegiu-hi una mica de salsa que haureu preparat prèviament desfent la tinta dels calamarsets amb aigua i oli d'oliva. Finalment, incorporeu-hi una mica de julivert picat.