Minestra freda de verdures amb romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Rovira
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà
INGREDIENTS
- Verdura de temporada: panotxa petita de blat de moro, tirabecs, mongeta tendra, carbassó, flor de carbassó, pastanaga, germinats, flors...
- sal gruixuda
- oli verge d'oliva
- vinagre balsàmic
- Per al romesco:
- 6 tomàquets
- 2 cabeces d'alls
- 5 nyores
- 10 avellanes
- 15 ametlles
- oli verge d'oliva
- sal i vinagre
PREPARACIÓ
Per fer el romesco, poseu en un bol la polpa de les nyores escalivades, els alls escalivats, els tomàquets escalivats, les avellanes, les ametlles, la sal, el pebre i l'oli,
i tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
Quan estigui ben triturat, afegiu-hi el vinagre i remeneu-ho bé.
A continuació, escaldeu els tirabecs, la mongeta tendra, el carbassó i les panotxes petites de blat de moro per separat en abundant aigua bullent amb sal i refredeu les verdures en un bol amb aigua freda i gel.
I ja per acabar, poseu les verdures en un plat, afegiu-hi els germinats i amaniu-ho amb sal, vinagre balsàmic i oli. Després, poseu-hi el romesco al voltant i guarniu el plat amb unes flors i un raig d'oli.
i tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
Quan estigui ben triturat, afegiu-hi el vinagre i remeneu-ho bé.
A continuació, escaldeu els tirabecs, la mongeta tendra, el carbassó i les panotxes petites de blat de moro per separat en abundant aigua bullent amb sal i refredeu les verdures en un bol amb aigua freda i gel.
I ja per acabar, poseu les verdures en un plat, afegiu-hi els germinats i amaniu-ho amb sal, vinagre balsàmic i oli. Després, poseu-hi el romesco al voltant i guarniu el plat amb unes flors i un raig d'oli.