Minestra freda de verdures amb romesco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Rovira
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà

INGREDIENTS

  • Verdura de temporada: panotxa petita de blat de moro, tirabecs, mongeta tendra, carbassó, flor de carbassó, pastanaga, germinats, flors...
  • sal gruixuda
  • oli verge d'oliva
  • vinagre balsàmic
  • Per al romesco:
  • 6 tomàquets
  • 2 cabeces d'alls
  • 5 nyores
  • 10 avellanes
  • 15 ametlles
  • oli verge d'oliva
  • sal i vinagre

PREPARACIÓ

Per fer el romesco, poseu en un bol la polpa de les nyores escalivades, els alls escalivats, els tomàquets escalivats, les avellanes, les ametlles, la sal, el pebre i l'oli,
i tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.

Quan estigui ben triturat, afegiu-hi el vinagre i remeneu-ho bé.

A continuació, escaldeu els tirabecs, la mongeta tendra, el carbassó i les panotxes petites de blat de moro per separat en abundant aigua bullent amb sal i refredeu les verdures en un bol amb aigua freda i gel.

I ja per acabar, poseu les verdures en un plat, afegiu-hi els germinats i amaniu-ho amb sal, vinagre balsàmic i oli. Després, poseu-hi el romesco al voltant i guarniu el plat amb unes flors i un raig d'oli.
Anar al contingut