Mbika na n'zombo (Peix amb farina de pipes de carbassa) - República Democràtica del Congo

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Divaika Kiemba, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 n'zombo (peix de riu semblant a l'anguila, sec i fumat)
  • 250 g de mbika (farina de pipes de carbassa)
  • 2 cebes
  • 3 o 4 alls
  • 6 tomàquets
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Deixeu el peix en remull durant, com a mínim, 5 hores. Després, netegeu-lo bé, traient-ne les espines i les escates que porti. Desfeu-lo a trossos no gaire grossos i poseu-lo en una olla amb aigua i sal.
En una cassola fonda, aboqueu-hi la mbika i una mica d'aigua, la justa per poder pastar la farina; us ha de quedar una pasta espessa.
Peleu els alls i les cebes i tritureu-los amb el túrmix. Afegiu-ho a la pasta de farina que teniu preparada; saleu-ho al vostre gust i remeneu-ho perquè quedi ben barrejat.
Trossegeu els tomàquets i tritureu-los per fer-ne un puré.
Poseu una olla al foc amb tres dits d'aigua; quan sigui ben calenta (però no cal que bulli) aboqueu-hi la barreja de farina, ceba i all. Remeneu-ho perquè es desfaci una mica i, al cap d'uns 5 minuts, afegiu-hi els tomàquets triturats.
Escorreu els trossos de peix que heu deixat en aigua amb sal, repasseu que no hi hagin quedat ni escates ni espines i afegiu-lo a la cassola. Deixeu que tot plegat cogui uns 30-35 minuts.

Nota:
En Divaika ens va explicar que, normalment, a l'Àfrica les receptes no es calculen per persones. El costum és coure el menjar que es té i repartir-lo amb la gent que hi ha a taula.
Anar al contingut