Llenguado amb taronja

 • Cuina: Arnau París
 • Dificultat: Baixa
 • Temps: Menys d'una hora
 • Informació nutricional
  -Obre

  El llenguado és un peix molt apreciat, de carn blanca, rica en proteïnes i baixa en greixos, de bona digestibilitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

 • 16 filets de llenguado

  50 g festucs torrats

  15 g mantega sense sal

  10 g maizena

  3 taronges

  2 grans all

  1 ceba tendra

  Farigola llimonera

  Oli OVE

  Sal

PREPARACIÓ

 1. Salem 16 filets de llenguado. Els enrotllem i clavem en una broqueta de quatre en quatre. Els marcarem en una planxa amb oli, tomba i tomba. Un cop fets, els hi traiem les broquetes de fusta.  
 2. Preparem la salsa i començarem tallant a brunesa 2 grans d'all. També tallem a brunesa una ceba tendra i els coem amb un raig d'oli uns 3-4 minuts, que no agafin gaire color.  
 3. Espremem 3 taronges per fer-ne suc i n'aboquem tres quartes parts a la paella amb un colador. Hi afegim també 1 branca de farigola de llimona. S'ha de reduir a la meitat.  
 4. Per espessir la salsa, agafem el quart de suc de taronja que hem reservat i el barregem amb 10 g de farina fina de blat de moro. Ho aboquem a la paella i ho portem a ebullició tot remenant fins que agafi consistència. Un cop espessit, hi afegim 15 g de mantega sense sal.   
 5. Emplatem posant els 4 filets de llenguado amb la salsa de taronja. Per últim, hi afegim 50 g de festucs torrats i mal tallats.   
Anar al contingut