Lettuya (Creps finlandeses) - Finlàndia
- Programa: Karakia
- Cuina: Alícia Garriga Rosenqvist, Sant Just Desvern
INGREDIENTS
- 3 dl de llet
- 2 dl de crema de llet
- 1 ou
- farina
- mantega
- 1/2 culleradeta de sal
PREPARACIÓ
Feu una massa amb tots els ingredients excepte la mantega. La quantitat de farina serà la que admetin els líquids; la textura final de la mescla ha de ser bastant lleugera.
En una lettupannu (o, si no en teniu, en una paella petita), desfeu-hi una mica de mantega i aneu-hi posant cullerades de massa per fer-ne unes truitetes (com les creps, però una mica més gruixudes).
Els lettuya es poden menjar calents o freds i tant poden ser dolços (amb sucre o mel per sobre) com salats (enrotllats amb pernil, gambetes...)
En una lettupannu (o, si no en teniu, en una paella petita), desfeu-hi una mica de mantega i aneu-hi posant cullerades de massa per fer-ne unes truitetes (com les creps, però una mica més gruixudes).
Els lettuya es poden menjar calents o freds i tant poden ser dolços (amb sucre o mel per sobre) com salats (enrotllats amb pernil, gambetes...)