Kusa bil laban (Amanida de carbassons) - Jordània
- Programa: Karakia
- Cuina: Nàdia Ayasreh i Jordi Castellanos, Barcelona
INGREDIENTS
- 3 carbassons grossos
- 1 iogurt
- tahina (pasta de sèsam)
- 2 llimones
- oli d'oliva
- sumac
- sal
PREPARACIÓ
Esbandiu els carbassons i, sense pelar-los, talleu-los a rodanxes força gruixudes.
Poseu una cassola al foc amb aigua abundant i feu-hi coure els carbassons. Saleu-los generosament.
Un cop cuits, escorreu-los i deixeu-los refredar una mica. Després, aixafeu-los amb una forquilla, com si féssiu un puré.
Afegiu-hi el iogurt i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi 5 cullerades de tahina i el suc de les llimones i torneu a remenar-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Serviu-ho en el mateix plat, o repartit en dos o tres bols. Afegiu-hi un rajolí d'oli d'oliva per sobre i espolseu-hi una mica de sumac, que hi acabarà de donar un toc àcid.
Poseu una cassola al foc amb aigua abundant i feu-hi coure els carbassons. Saleu-los generosament.
Un cop cuits, escorreu-los i deixeu-los refredar una mica. Després, aixafeu-los amb una forquilla, com si féssiu un puré.
Afegiu-hi el iogurt i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi 5 cullerades de tahina i el suc de les llimones i torneu a remenar-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Serviu-ho en el mateix plat, o repartit en dos o tres bols. Afegiu-hi un rajolí d'oli d'oliva per sobre i espolseu-hi una mica de sumac, que hi acabarà de donar un toc àcid.