Kusa bil laban (Amanida de carbassons) - Jordània

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Nàdia Ayasreh i Jordi Castellanos, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 carbassons grossos
  • 1 iogurt
  • tahina (pasta de sèsam)
  • 2 llimones
  • oli d'oliva
  • sumac
  • sal

PREPARACIÓ

Esbandiu els carbassons i, sense pelar-los, talleu-los a rodanxes força gruixudes.
Poseu una cassola al foc amb aigua abundant i feu-hi coure els carbassons. Saleu-los generosament.
Un cop cuits, escorreu-los i deixeu-los refredar una mica. Després, aixafeu-los amb una forquilla, com si féssiu un puré.
Afegiu-hi el iogurt i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi 5 cullerades de tahina i el suc de les llimones i torneu a remenar-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Serviu-ho en el mateix plat, o repartit en dos o tres bols. Afegiu-hi un rajolí d'oli d'oliva per sobre i espolseu-hi una mica de sumac, que hi acabarà de donar un toc àcid.

Anar al contingut