Kashko bademjun (Puré d'albergínies) - Iran

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Farah Vossoughi, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg d'albergínies
  • cebes
  • brou de pollastre
  • lappe (llegum iranià)
  • carn de xai i de vedella
  • salsa de tomàquet
  • nous
  • menta seca
  • sèrum de iogurt
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Sofregiu la ceba fins que quedi ben cuita.
Talleu les albergínies a làmines d'1 cm més o menys. Deixeu-les en remull una estoneta, amb aigua i sal. Després esbandiu-les i poseu-les en una cassola, amb la meitat de la ceba que ja teniu sofregida, i afegiu-hi un cassó de brou, sal i pebre. Tapeu-ho i deixeu-ho coure fins que les albergínies es desfacin (remenant-ho de tant en tant).
En una altra cassola, coeu-hi la carn (tallada a trossos com si fos per a un estofat) amb l'altra meitat de la ceba que ja teniu cuita, el tomàquet i un bon grapat de lappe, el llegum iranià.
Quan les albergínies estiguin a punt (han de quedar desfetes, com un puré), afegiu-hi una cullerada de sèrum de iogurt (o, si no en trobeu, mig iogurt natural) i ho remeneu ben remenat.
En una safata poseu-hi, com a base, el puré d'albergínies. Fregiu una mica de menta seca amb oli i aboqueu-la per sobre del puré. Repartiu l'estofat de carn per sobre i, finalment, escampeu-hi unes quantes nous picades petites.

Anar al contingut