Jachlama (Estofat de xai) - Armènia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Maria Sargsyan, l'Hospitalet de Llobregat

INGREDIENTS

  • carn de be
  • tomàquets
  • patates
  • cebes
  • pebrots verds
  • pebrots vermells
  • cervesa
  • aigua
  • tsitron i rehan (herbes aromàtiques armènies)
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Talleu la carn de be (preferiblement costella) a trossos més o menys de la mateixa mida. Salpebreu-la al vostre gust i reserveu-la.
Trieu les patates que tinguin una mida semblant. Peleu-les i reserveu-les.
En una cassola, aneu fent-hi capes amb la carn, els tomàquets sencers i les patates, també senceres. Entremig de tot plegat, aneu-hi entaforant trossos de ceba i de pebrot perquè facin de coixí i en coure's no es moguin les capes que heu fet.
Aboqueu una cervesa a la cassola i després uns quants gots d'aigua; el líquid no ha d'arribar a cobrir la capa superior. Condimenteu-ho amb rehan i tsitron; si no en trobeu, podeu substituir aquestes herbes per altres del vostre gust, però la Maria ens va recomanar que, aleshores, valia més no posar-ne perquè ja no tindria el gust armeni autèntic.
Tapeu la cassola i deixeu-ho que faci xup-xup uns 40 minuts.
També podeu preparar una part d'aquest estofat al forn i després podreu comparar els gustos i decidir quin us agrada més.

Anar al contingut