Hummus bi tahini (Crema de cigrons) - Iraq
- Programa: Karakia
- Cuina: Diana Al-Jibouri, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de cigrons cuits
- 1 o 2 llimones
- tahina
- olives negres
- sumac
- sal i oli
- all (opcional)
PREPARACIÓ
Tritureu els cigrons cuits amb la batedora fins que n'obtingueu una pasta homogènia.
Afegiu-hi el suc de llimona i unes cullerades de tahina (fins que la pasta de cigrons s'espesseixi). Barregeu-ho tot i un cop n'obtingueu la consistència que vulgueu, aboqueu aquesta crema en una safata, afegiu-hi un rajolí d'oli pel damunt, escampeu-hi una mica de sumac per sobre i unes quantes olives negres com a guarniment.
Afegiu-hi el suc de llimona i unes cullerades de tahina (fins que la pasta de cigrons s'espesseixi). Barregeu-ho tot i un cop n'obtingueu la consistència que vulgueu, aboqueu aquesta crema en una safata, afegiu-hi un rajolí d'oli pel damunt, escampeu-hi una mica de sumac per sobre i unes quantes olives negres com a guarniment.