Gurkensalat (Amanida de cogombre) - Àustria

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Blanka Trauttmansdorff i Alexandra Palffy, Sant Pere de Ribes

INGREDIENTS

  • Per a 6-8 persones:
  • 5 cogombres
  • 1 pot de crème fraîche o iogurt
  • sal
  • vinagre
  • pebre negre
  • oli
  • anet

PREPARACIÓ

Peleu els cogombres i ratlleu-los o talleu-los a rodanxes al més fines possible. Prepareu aquesta amanida amb temps, perquè el cogombre treu força aigua i l'amanida queda molt millor. Si la prepareu poc abans de servir, heu de salar abundantment els cogombres perquè deixin anar l'aigua. D'aquesta manera, els cogombres no costen de pair.
Escorreu el cogombre tallat i poseu-lo en el bol de servir. Amaniu-lo amb un raig de vinagre, una mica d'oli d'oliva, la "crème fraîche" (o el iogurt, si no en trobeu) i remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Condimenteu-ho amb pebre negre acabat de moldre i una mica d'anet fresc trinxat.

Anar al contingut