Full amb crema de porto i fruites vermelles
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 300 g de fruita vermella variada (gerds, groselles, maduixes,...)
- 2 cullerades de confitura de maduixes o d'una altra fruita vermella que tingueu per la nevera...
- 1 làmina de pasta de full (al súper en podeu trobar, igual que en determinades fleques, per encàrrec)
- 100 g de sucre morè
- 250 cc de porto
- 200 cc de crema de llet 35%mg
- ALTRES INGREDIENTS:
- 4 rovells d'ou
PREPARACIÓ
1. En un bol ample, bateu els rovells d'ou amb el sucre morè i reserveu-los.
2. Escalfeu el porto en un cassó i reduïu-lo fins que no faci olor d'alcohol (a foc suau).
3. Afegiu-hi la crema de llet i porteu-la a ebullició. A foc molt lent, deixeu que redueixi fins que tingui una textura de crema lleugera.
4. Aparteu-la del foc i deixeu que es refredi una mica.
5. Barregeu-la amb els rovells i, a foc molt lent, sense que arribi a bullir mai, aneu movent-ho tot amb una cullera de fusta o plàstic en moviment de 8.
6. Quan la textura sigui l'adient, aparteu-ho del foc i deixeu-ho refredar totalment.
7. Fornegeu el full a 180ºC o seguiu les instruccions del fabricant de la pasta de full. Reserveu-la.
8. Poseu la crema al damunt del full, i al damunt la fruita vermella.
9. Desfeu, amb una mica d'aigua, 2 cullerades soperes de confitura de maduixes, en un cassó, i afegiu-hi una mica de sucre. Amb això, pintarem la fruita pel damunt, per donar-li lluentor i consistència.
2. Escalfeu el porto en un cassó i reduïu-lo fins que no faci olor d'alcohol (a foc suau).
3. Afegiu-hi la crema de llet i porteu-la a ebullició. A foc molt lent, deixeu que redueixi fins que tingui una textura de crema lleugera.
4. Aparteu-la del foc i deixeu que es refredi una mica.
5. Barregeu-la amb els rovells i, a foc molt lent, sense que arribi a bullir mai, aneu movent-ho tot amb una cullera de fusta o plàstic en moviment de 8.
6. Quan la textura sigui l'adient, aparteu-ho del foc i deixeu-ho refredar totalment.
7. Fornegeu el full a 180ºC o seguiu les instruccions del fabricant de la pasta de full. Reserveu-la.
8. Poseu la crema al damunt del full, i al damunt la fruita vermella.
9. Desfeu, amb una mica d'aigua, 2 cullerades soperes de confitura de maduixes, en un cassó, i afegiu-hi una mica de sucre. Amb això, pintarem la fruita pel damunt, per donar-li lluentor i consistència.