Fricassé de llagosta i rossinyols al safrà

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 llagostes de 400 g
  • 400 g de rossinyols
  • 20 fils de safrà
  • 2 escalunyes
  • 1 porro
  • 2 grans d'all
  • 50 g de mantega
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar el plat, feu un brou concentrat amb les hortalisses i una part dels caps de llagosta.
Sofregiu una mica les hortalisses amb una mica d'oli i a foc lent. Afegiu-hi després els caps de llagosta, daureu-los lleugerament, cobriu-ho tot amb aigua, feu-ho bullir durant 1/2 hora i, un cop fet el brou, coleu-lo. Abans de fer les llagostes, claveu-hi un escuradents a les cues per tal que no es deformin. Daureu les cues i una part dels caps de llagosta en una paella, ja calenta, amb una mica de mantega. És molt important que no quedi massa feta, es recomana que es dauri durant 17 o 18 minuts i a foc lent. Un cop fetes les llagostes, reserveu-les. Poseu els rossinyols (netejats amb ganivet i drap, sense aigua) en la mateixa paella en què heu fet les llagostes, afegiu-hi el brou, i quan arrenqui el bull, afegiu-hi els fils de safrà. Peleu les llagostes, partiu-les per la meitat i afegiu-les a la salsa, juntament amb els caps. Deixeu-les-hi uns minuts, traieu-les i lligueu la salsa amb mantega. Serviu les llagostes cobertes amb una mica de salsa.
Anar al contingut