Farcellets de patata amb sípia, gambes i ceps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Morros, Torredembarra
- Informació nutricional -Obre
La patata és un tubercle ric en hidrats de carboni de lenta absorció, principalment de midóAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 sípies
- 3 lloms de sípia
- 10 gambes
- 300 g de ceps
- 4 patates mitjanes
- 2 cebes
- 1 rajolí de conyac
- sal
- oli d'oliva
- Per a la salsa:
- 1/2 l de fumet
- els 10 caps de les gambes
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els lloms de sípia un sobre l'altre, emboliqueu-los amb paper film i poseu-los al congelador.
A continuació, peleu les patates, bulliu-les, aixafeu-les, poseu-les en un bol, afegiu-hi sal i un bon raig d'oli, remeneu-ho bé, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho refredar a la nevera.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada fins que estigui dauradeta.Per fer el farcit, en una altra paella, salteu la sípia, les gambes i uns quants ceps, tot tallat a dauets. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la ceba sofregida i el conyac, i flamegeu-ho.Tot seguit, poseu una capa de patata aixafada sobre el paper film, talleu-la amb un cilindre per donar-li la forma rodona, poseu-hi el farcit a sobre, emboliqueu-ho bé amb el film donant-li forma de farcellet i escalfeu-ho durant uns minuts al microones.Per fer la salsa, en una paella amb una mica d'oli salteu els caps de gamba. Quan estiguin rossos, cobriu-los amb el fumet i deixeu-ho coure una estona. Després, tritreu-ho amb el túrmix, passeu-ho pel xinès, torneu a posar-ho en un cassó i deixeu-ho reduir una estona.Per fer els encenalls de sípia, desemboliqueu els lloms de sípia congelats, talleu-los amb una mandolina, saleu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli.Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu uns quants ceps tallats a trossos i salats.I ja per acabar, emplateu els farcellets, que haureu desembolicat, poseu-hi els encenalls de sípia i els ceps al voltant i salseu-ho tot amb la salsa de caps de gamba.
A continuació, peleu les patates, bulliu-les, aixafeu-les, poseu-les en un bol, afegiu-hi sal i un bon raig d'oli, remeneu-ho bé, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho refredar a la nevera.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada fins que estigui dauradeta.Per fer el farcit, en una altra paella, salteu la sípia, les gambes i uns quants ceps, tot tallat a dauets. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la ceba sofregida i el conyac, i flamegeu-ho.Tot seguit, poseu una capa de patata aixafada sobre el paper film, talleu-la amb un cilindre per donar-li la forma rodona, poseu-hi el farcit a sobre, emboliqueu-ho bé amb el film donant-li forma de farcellet i escalfeu-ho durant uns minuts al microones.Per fer la salsa, en una paella amb una mica d'oli salteu els caps de gamba. Quan estiguin rossos, cobriu-los amb el fumet i deixeu-ho coure una estona. Després, tritreu-ho amb el túrmix, passeu-ho pel xinès, torneu a posar-ho en un cassó i deixeu-ho reduir una estona.Per fer els encenalls de sípia, desemboliqueu els lloms de sípia congelats, talleu-los amb una mandolina, saleu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli.Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu uns quants ceps tallats a trossos i salats.I ja per acabar, emplateu els farcellets, que haureu desembolicat, poseu-hi els encenalls de sípia i els ceps al voltant i salseu-ho tot amb la salsa de caps de gamba.