Falafel (Croquetes de cigrons) - Sudan
- Programa: Karakia
- Cuina: Sayid Abdel Karim, Barcelona
INGREDIENTS
- cigrons
- cebes dolces (de Figueres)
- julivert
- coriandre fresc
- coriandre en gra
- crema de sèsam
- alls
- oli
PREPARACIÓ
Deixeu els cigrons en remull amb aigua unes quantes hores (millor el dia abans).
Peleu i talleu les cebes a trossos i renteu un bon grapat de julivert.
Aneu triturant un grapat de cigrons amb uns quants grans de coriandre, unes quantes fulles de julivert i de coriandre fresc i després uns trossos de ceba, i així successivament fins que s'acabin els ingredients. Trinxeu també uns quants alls. Després remeneu-ho tot, salpebreu-ho generosament i condimenteu-ho amb força coriandre mòlt.
En una paella amb oli abundant, fregiu-hi per tandes unes quantes porcions de la pasta de cigrons, com si fossin croquetes arrodonides i una mica aixafades, fins que us quedin ben torrades. Serviu-les calentes, amb crema de sèsam per sobre de cada porció i una mica de julivert trinxat pel damunt.
Nota:
En Sayid recomana fer servir un trinxant "dels d'abans", amb una maneta; diu que el gust del menjar triturat així no té res a veure amb el que té si es tritura amb un aparell elèctric. L'altre "secret" d'en Sayid és utilitzar cigrons remullats en lloc de farina de cigrons; d'aquesta manera aconsegueix que els seus falàfels siguin molt més esponjosos.
Peleu i talleu les cebes a trossos i renteu un bon grapat de julivert.
Aneu triturant un grapat de cigrons amb uns quants grans de coriandre, unes quantes fulles de julivert i de coriandre fresc i després uns trossos de ceba, i així successivament fins que s'acabin els ingredients. Trinxeu també uns quants alls. Després remeneu-ho tot, salpebreu-ho generosament i condimenteu-ho amb força coriandre mòlt.
En una paella amb oli abundant, fregiu-hi per tandes unes quantes porcions de la pasta de cigrons, com si fossin croquetes arrodonides i una mica aixafades, fins que us quedin ben torrades. Serviu-les calentes, amb crema de sèsam per sobre de cada porció i una mica de julivert trinxat pel damunt.
Nota:
En Sayid recomana fer servir un trinxant "dels d'abans", amb una maneta; diu que el gust del menjar triturat així no té res a veure amb el que té si es tritura amb un aparell elèctric. L'altre "secret" d'en Sayid és utilitzar cigrons remullats en lloc de farina de cigrons; d'aquesta manera aconsegueix que els seus falàfels siguin molt més esponjosos.