Escabetx d'ostres amb clementina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Cinta Curto
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Paiolet, Tortosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 24 ostres
- 2 xalotes
- 1 carbassó
- 1 pastanaga
- 2 clementines
- 300 ml d'oli d'oliva verge
- 1 gotet de vinagre de poma
- un polsim de gingebre
- 2 fulles de llorer
- sal
- pebre negre en gra
PREPARACIÓ
Per començar, traieu la pell a les clementines i talleu-les en juliana. Seguidament, en un cassó petit amb aigua bullent, escaldeu-hi les pells 3 vegades (després de cada bull, coleu-ho i llenceu l'aigua).
A continuació, feu el suc de les clementines amb una espremedora i reserveu-lo.
Tot seguit, obriu les ostres i reserveu-les amb el seu suc perquè no s'assequin.
Per fer l'escabetx, talleu la xalota, el carbassó i la pastanaga en juliana, poseu-ho tot en una cassola al foc amb una mica d'oli i deixeu que les verdures es coguin. Després, afegiu-hi alhora l'oli cru, el vinagre, el pebre, la sal, el llorer i el suc de la clementina i deixeu que s'evapori una mica el vinagre. Llavors, poseu-hi les pells de clementina, les ostres i el polset de gingebre, abaixeu el foc i deixeu-les coure molt poc. Quan l'ostra canviï de color, pareu el foc i deixeu-ho reposar amb el foc apagat durant un dia.
I ja per acabar, ja ho podeu servir.
A continuació, feu el suc de les clementines amb una espremedora i reserveu-lo.
Tot seguit, obriu les ostres i reserveu-les amb el seu suc perquè no s'assequin.
Per fer l'escabetx, talleu la xalota, el carbassó i la pastanaga en juliana, poseu-ho tot en una cassola al foc amb una mica d'oli i deixeu que les verdures es coguin. Després, afegiu-hi alhora l'oli cru, el vinagre, el pebre, la sal, el llorer i el suc de la clementina i deixeu que s'evapori una mica el vinagre. Llavors, poseu-hi les pells de clementina, les ostres i el polset de gingebre, abaixeu el foc i deixeu-les coure molt poc. Quan l'ostra canviï de color, pareu el foc i deixeu-ho reposar amb el foc apagat durant un dia.
I ja per acabar, ja ho podeu servir.