Escabetx d'ostres amb clementina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Cinta Curto
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Paiolet, Tortosa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 24 ostres
  • 2 xalotes
  • 1 carbassó
  • 1 pastanaga
  • 2 clementines
  • 300 ml d'oli d'oliva verge
  • 1 gotet de vinagre de poma
  • un polsim de gingebre
  • 2 fulles de llorer
  • sal
  • pebre negre en gra

PREPARACIÓ

Per començar, traieu la pell a les clementines i talleu-les en juliana. Seguidament, en un cassó petit amb aigua bullent, escaldeu-hi les pells 3 vegades (després de cada bull, coleu-ho i llenceu l'aigua).

A continuació, feu el suc de les clementines amb una espremedora i reserveu-lo.

Tot seguit, obriu les ostres i reserveu-les amb el seu suc perquè no s'assequin.

Per fer l'escabetx, talleu la xalota, el carbassó i la pastanaga en juliana, poseu-ho tot en una cassola al foc amb una mica d'oli i deixeu que les verdures es coguin. Després, afegiu-hi alhora l'oli cru, el vinagre, el pebre, la sal, el llorer i el suc de la clementina i deixeu que s'evapori una mica el vinagre. Llavors, poseu-hi les pells de clementina, les ostres i el polset de gingebre, abaixeu el foc i deixeu-les coure molt poc. Quan l'ostra canviï de color, pareu el foc i deixeu-ho reposar amb el foc apagat durant un dia.

I ja per acabar, ja ho podeu servir.
Anar al contingut