Cuscús a la catalana (Cuscús a la catalana) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mohamed Mensouri (bar Rafi), Barcelona

INGREDIENTS

  • cuscús
  • pollastre
  • carbassa
  • carbassó
  • pastanaga
  • prunes seques
  • coliflor
  • cigrons
  • naps
  • ceba
  • api
  • col
  • coriandre
  • gingebre
  • farigola
  • bitxos
  • pebre
  • safrà

PREPARACIÓ

En un recipient de base una mica ampla, escampeu els grans de cuscús i cobriu-los amb aigua. Afegiu-hi un bon raig d'oli d'oliva i sal al gust. Remeneu-ho perquè quedi ben barrejat i deixeu reposar el cuscús fins que hagi absorbit l'aigua.
Llavors és quan el tindreu a punt per coure'l al vapor. Veureu que els grans de cuscús doblen el volum i es tornen d'un color més blanquinós. L'ideal és sotmetre els grans de cuscús tres vegades a aquest procés i, cada cop que traguem el cuscús de la vaporadora, és convenient remenar-lo per separar ben bé els grans.
En una olla, prepareu un brou amb pollastre, les verdures, tallades a trossos, i els cigrons. Condimenteu-lo amb una mica de coriandre i gingebre. Prepareu el pollastre: traieu-li la pell i els greixos que pugui tenir, i trossegeu-lo.
Prepareu un sofregit de ceba, api, farigola, safrà, pebre, coriandre i els bitxos (de tot plegat, poseu-ne segons el vostre gust).
Quan tingueu el sofregit al punt, afegiu-hi el pollastre i les prunes, prèviament remullades durant una estoneta.
Serviu el cuscús en un plat fondo, amb un tros de pollastre i unes quantes verdures d'acompanyament.
A banda, serviu el brou en una sopera i que cadascú se'n vagi posant al plat a mesura que vagi menjant.

Anar al contingut