Crema de taronja amb galeta de canyella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Espai Sucre
INGREDIENTS
- Per a la crema de taronja:
- 3 ous sencers
- 3 rovells
- 800 g de suc de taronja
- 30 g de fècula de blat de moro
- 30 g de mantega
- 3 g de ratlladura de taronja
- sucre Per a la galeta de canyella:
- 300 g de mantega
- 150 g de sucre
- 425 g de farina
- 10 g de canyella en pols Per acompanyar:
- melmelada de tomàquet
- iogurt natural
PREPARACIÓ
Per a fer la crema de taronja, poseu el suc de la taronja juntament amb els ous, la mantega, la fècula de blat de moro, la ratlladura de taronja i el sucre al bany maria.
Deixeu-ho coure fins a obtenir-ne una crema catalana. S'ha de remenar perquè els elements es lliguin. Quan estigui espessa, coleu-la i deixeu-la hora, hora i mitja a la nevera. D'altra banda, per a fer les galetes de canyella, poseu en un bol la farina, el sucre, la mantega pomada i la canyella en pols i barregeu-ho bé; acabeu-ho de treballar amb les mans. Doneu-li una forma cilíndrica i deixeu-ho reposar a la nevera 1 hora. Tot seguit, talleu-ho a làmines d'un gruix normal i poseu-les en una safata per anar al forn i enforneu-ho durant 7 minuts a 180º. Quan prepareu el plat, poseu la crema de taronja al fons i les galetes de canyella feu-les servir com a torrades amb la melmelada de tomàquet. Poseu-les sobre la crema, i finalment, doneu-li el toc de color amb el iogurt natural i una mica de canyella en pols.
Deixeu-ho coure fins a obtenir-ne una crema catalana. S'ha de remenar perquè els elements es lliguin. Quan estigui espessa, coleu-la i deixeu-la hora, hora i mitja a la nevera. D'altra banda, per a fer les galetes de canyella, poseu en un bol la farina, el sucre, la mantega pomada i la canyella en pols i barregeu-ho bé; acabeu-ho de treballar amb les mans. Doneu-li una forma cilíndrica i deixeu-ho reposar a la nevera 1 hora. Tot seguit, talleu-ho a làmines d'un gruix normal i poseu-les en una safata per anar al forn i enforneu-ho durant 7 minuts a 180º. Quan prepareu el plat, poseu la crema de taronja al fons i les galetes de canyella feu-les servir com a torrades amb la melmelada de tomàquet. Poseu-les sobre la crema, i finalment, doneu-li el toc de color amb el iogurt natural i una mica de canyella en pols.