Coca de panís amb arengada fumada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Antoni Sánchez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Solana , La Foradada
INGREDIENTS
- Per a la coca de panís:
- 50 g de farina
- 50 g de farina de panís
- oli d'oliva
- 1 cullerada de panís picat fregit
- sal i pebre
- aigua Per a la pasta d'arengada:
- 3 arengades fumades
- 2 fulls de gelatina
- 250 cm3 de nata muntada
- 1 tasseta de nata líquida
- 2 cullerades d'olivada
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per a fer la pasta de la coca comenceu barrejant en un bol, a parts iguals, les farines, l'aigua i l'oli d'oliva.
Remeneu-ho suaument, tot evitant que s'hi facin grumolls. Salpebreu-ho i després afegiu-hi el panís fregit i picat (així la coca serà més cruixent). Seguiu-ho barrejant fins que la pasta quedi ben lligada. A continuació, esteneu-la en una safata d'anar al forn tot donant-li la forma que vulgueu. Coeu-ho al forn uns 10 minuts a 200 graus. Mentrestant feu el farcit. Tritureu les arengades tallades a trossets juntament amb la nata líquida i una mica d'oli. Tot seguit, desfeu els fulls de gelatina (prèviament remullats) en un cassó calent amb una mica de crema de llet. Quan la gelatina estigui ben dissolta aboqueu-la al pot on heu fet la barreja. Incorporeu-hi en aquest punt la nata muntada. Cal que ho remeneu amb suavitat. Deixeu-ho refredar una hora a la nevera. Ja per acabar, serviu la coca amb la pasta al damunt i decoreu-la amb filets d'arengada i amb un cordó d'olivada.
Remeneu-ho suaument, tot evitant que s'hi facin grumolls. Salpebreu-ho i després afegiu-hi el panís fregit i picat (així la coca serà més cruixent). Seguiu-ho barrejant fins que la pasta quedi ben lligada. A continuació, esteneu-la en una safata d'anar al forn tot donant-li la forma que vulgueu. Coeu-ho al forn uns 10 minuts a 200 graus. Mentrestant feu el farcit. Tritureu les arengades tallades a trossets juntament amb la nata líquida i una mica d'oli. Tot seguit, desfeu els fulls de gelatina (prèviament remullats) en un cassó calent amb una mica de crema de llet. Quan la gelatina estigui ben dissolta aboqueu-la al pot on heu fet la barreja. Incorporeu-hi en aquest punt la nata muntada. Cal que ho remeneu amb suavitat. Deixeu-ho refredar una hora a la nevera. Ja per acabar, serviu la coca amb la pasta al damunt i decoreu-la amb filets d'arengada i amb un cordó d'olivada.