Churrasco amb porto

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Solà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de churrasco (4 talls)
  • 3 pastanagues
  • 2 porros
  • 2 cebes
  • 5 grans d'all
  • 5 alls tendres
  • 1 pebrot vermell
  • farina de blat
  • farina de blat de moro
  • llorer, farigola, orenga, romaní
  • pebre blanc, pebre negre en gra
  • brou de carn
  • 2 gots de vi negre
  • 1 got de porto vell
  • 1 copa de brandi
  • oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Enfarineu el "churrasco" i fregiu-lo en una paella amb oli d'oliva, un minut per cada banda.
A continuació, poseu en una olla un bon raig d'oli, el "churrasco" fregit i l'oli de fregir-lo, la ceba picada, el porro tallat, el pebrot vermell picat, la pastanaga tallada, el porro tallat, l'all picat, el llorer, la farigola, l'orenga, el romaní, la sal, el pebre en gra, el brou, el vi negre, el porto i el brandi. Tapeu l'olla i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Tot seguit, retireu el "churrasco" i lligueu la salsa amb la farina de blat de moro diluïda en aigua. Després, torneu a posar el "churrasco" a l'olla i deixeu-ho coure tot junt uns 5 o 10 minuts més. Ja podeu emplatar-ho.
Anar al contingut