Bunyols farcits de crema
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 125 g de llet
- 50 g de llard
- 125 g d'aigua
- 50 g de mantega
- 150 g de farina
- 3 ous
- sal i sucre
- sucre de llustre
- oli de gira-sol
- 1/2 l de crema infusionada amb regalèssia
- 1/4 de l de ratafia Per a guarnir:
- gelat de vainilla
PREPARACIÓ
Per a començar a fer aquestes postres, poseu la llet i l'aigua a bullir en un cassó juntament amb el greix del porc i la mantega.
Quan el llard es comenci a desfer, poseu-hi sal i sucre i a poc a poc tireu-hi la farina tamisada i no deixeu de remenar, si no se us faran grumolls. Us ha de quedar una massa homogènia. Retireu-ho del foc i quan s'hagi refredat una mica (més o menys uns 10 minuts), comenceu a afegir-hi els ous un per un (quan tingueu el primer ben lligat, aleshores afegiu-hi l'altre i així successivament). Tot seguit, ompliu la mànega pastissera amb la massa dels bunyols, i en un cassó amb força oli i ben calent, aneu-hi tirant petits trossets. Quan ja estiguin inflats i daurats, retireu-los i poseu-los sobre un paper absorbent. Després comenceu-los a farcir de crema de regalèssia (és com la crema catalana, però la llet està infusionada amb uns bastonets de regalèssia) amb l'ajut d'una mànega pastissera. Espolseu-hi per sobre una mica de sucre llustre i ja els podeu servir. Per donar-li un toc de color i sabor, poseu-hi una mica de reducció de ratafia pel damunt i gelat de vainilla. Llibre: "Calendari gastronòmic", de M.Sen i J.Vinyoli. Editorial Planeta.
Quan el llard es comenci a desfer, poseu-hi sal i sucre i a poc a poc tireu-hi la farina tamisada i no deixeu de remenar, si no se us faran grumolls. Us ha de quedar una massa homogènia. Retireu-ho del foc i quan s'hagi refredat una mica (més o menys uns 10 minuts), comenceu a afegir-hi els ous un per un (quan tingueu el primer ben lligat, aleshores afegiu-hi l'altre i així successivament). Tot seguit, ompliu la mànega pastissera amb la massa dels bunyols, i en un cassó amb força oli i ben calent, aneu-hi tirant petits trossets. Quan ja estiguin inflats i daurats, retireu-los i poseu-los sobre un paper absorbent. Després comenceu-los a farcir de crema de regalèssia (és com la crema catalana, però la llet està infusionada amb uns bastonets de regalèssia) amb l'ajut d'una mànega pastissera. Espolseu-hi per sobre una mica de sucre llustre i ja els podeu servir. Per donar-li un toc de color i sabor, poseu-hi una mica de reducció de ratafia pel damunt i gelat de vainilla. Llibre: "Calendari gastronòmic", de M.Sen i J.Vinyoli. Editorial Planeta.