Brown soda bread (Pa integral) - comtat de Wicklow, Irlanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Liam Orr, Barcelona
INGREDIENTS
- 300 ml d'aigua
- 450 g de farina integral
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1 culleradeta de nou moscada
- 2 culleradetes de sucre moreno
- 2 culleradetes de sal
- 2 iogurts
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a temperatura alta.
Aboqueu la farina en un bol fent-la passar per un colador fi, d'aquesta manera agafarà aire. Afegiu-hi el bicarbonat, la nou moscada, la sal i el sucre. Remeneu-ho una mica abans d'incorporar-hi els iogurts, el sucre i, finalment, l'aigua.
Pasteu-ho fins que tingueu una massa elàstica i compacta. Deixeu-la reposar una bona estona.
Doneu-li forma i enforneu-la durant mitja hora. Quan ja faci uns 20 minuts, vigileu que no se us cremi la part de sobre; si convé afluixeu una mica la temperatura.
Truc d'en Liam:
Si us voleu assegurar que el pa "puja", afegiu a la preparació una culleradeta rasa de llevat en pols.
Aboqueu la farina en un bol fent-la passar per un colador fi, d'aquesta manera agafarà aire. Afegiu-hi el bicarbonat, la nou moscada, la sal i el sucre. Remeneu-ho una mica abans d'incorporar-hi els iogurts, el sucre i, finalment, l'aigua.
Pasteu-ho fins que tingueu una massa elàstica i compacta. Deixeu-la reposar una bona estona.
Doneu-li forma i enforneu-la durant mitja hora. Quan ja faci uns 20 minuts, vigileu que no se us cremi la part de sobre; si convé afluixeu una mica la temperatura.
Truc d'en Liam:
Si us voleu assegurar que el pa "puja", afegiu a la preparació una culleradeta rasa de llevat en pols.