Botifarra dolça de l'Empordà

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Subirós
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Empordà, Figueres

INGREDIENTS

  • 4 botifarres dolces
  • 160 g de sucre
  • 400 cl d'aigua
  • 1 llimona
  • 4 llesques de pa
  • 1 poma

PREPARACIÓ

Desfeu el sucre en una paella.
Quan el sucre s'hagi fos afegiu-hi el suc de la llimona, la pela de llimona i l'aigua. Remeneu-ho tot. Després incorporeu-hi les botifarres dolces i deixeu-les coure durant uns 25 o 30 minuts. Mentrestant, peleu la poma i talleu-la a quarts. Bulliu els trossos de poma en un cassó amb aigua calenta i sucre.
Incorporeu-hi unes llesques de pa a la paella on teniu el caramel i les botifarres. Aneu donant-li la volta perquè quedin ben impregnades.
Finalment, emplateu una llesca de pa amb caramel i poseu-hi la botifarra dolça al damunt. Guarniu-ho col·locant-hi la poma al cantó.

Anar al contingut