Botifarra dolça de l'Empordà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Subirós
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Empordà, Figueres
INGREDIENTS
- 4 botifarres dolces
- 160 g de sucre
- 400 cl d'aigua
- 1 llimona
- 4 llesques de pa
- 1 poma
PREPARACIÓ
Desfeu el sucre en una paella.
Quan el sucre s'hagi fos afegiu-hi el suc de la llimona, la pela de llimona i l'aigua. Remeneu-ho tot. Després incorporeu-hi les botifarres dolces i deixeu-les coure durant uns 25 o 30 minuts. Mentrestant, peleu la poma i talleu-la a quarts. Bulliu els trossos de poma en un cassó amb aigua calenta i sucre.
Incorporeu-hi unes llesques de pa a la paella on teniu el caramel i les botifarres. Aneu donant-li la volta perquè quedin ben impregnades.
Finalment, emplateu una llesca de pa amb caramel i poseu-hi la botifarra dolça al damunt. Guarniu-ho col·locant-hi la poma al cantó.
Quan el sucre s'hagi fos afegiu-hi el suc de la llimona, la pela de llimona i l'aigua. Remeneu-ho tot. Després incorporeu-hi les botifarres dolces i deixeu-les coure durant uns 25 o 30 minuts. Mentrestant, peleu la poma i talleu-la a quarts. Bulliu els trossos de poma en un cassó amb aigua calenta i sucre.
Incorporeu-hi unes llesques de pa a la paella on teniu el caramel i les botifarres. Aneu donant-li la volta perquè quedin ben impregnades.
Finalment, emplateu una llesca de pa amb caramel i poseu-hi la botifarra dolça al damunt. Guarniu-ho col·locant-hi la poma al cantó.