Bescuit gelat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Jaumet
INGREDIENTS
- Per a fer el bescuit:
- 10 rovells d'ou
- 200 g d'almívar
- 400 g de nata muntada
- 50 g de sucre
- 100 g d'ametlla picada Per a la confitura:
- 100 g de figues seques
- 100 g de nous pelades
- 200 g de sucre
- 50 cc d'aigua
- 80 g de mantega
PREPARACIÓ
Comenceu fent el bescuit muntant els rovells en una batedora. Aneu-hi tirant l'almívar poc a poc fins que us quedi el volum triplicat.
D'altra banda, munteu la crema de llet amb sucre fins que us quedi nata. Barregeu-ho amb els rovells tenint en compte que no se us desmunti i afegiu-hi les ametlles picades. Quan tingueu una pasta ben homogènia i sense grumolls, poseu-la en motlles i deixeu-la al congelador ben bé unes 4 hores. Mentrestant feu la confitura. Poseu en una paella una mica de sucre perquè comenci a fer caramel, afegiu-hi la mantega, les figues seques i les nous. Quan estigui ben caramel·litzat, tireu-hi una mica d'aigua. Quan munteu el plat, acompanyeu el bescuit amb la confitura i decoreu-lo amb un espagueti fregit.
D'altra banda, munteu la crema de llet amb sucre fins que us quedi nata. Barregeu-ho amb els rovells tenint en compte que no se us desmunti i afegiu-hi les ametlles picades. Quan tingueu una pasta ben homogènia i sense grumolls, poseu-la en motlles i deixeu-la al congelador ben bé unes 4 hores. Mentrestant feu la confitura. Poseu en una paella una mica de sucre perquè comenci a fer caramel, afegiu-hi la mantega, les figues seques i les nous. Quan estigui ben caramel·litzat, tireu-hi una mica d'aigua. Quan munteu el plat, acompanyeu el bescuit amb la confitura i decoreu-lo amb un espagueti fregit.