Bacalhau a Gómes de Sá (Bacallà a l'estil de Gómes de Sá) - Portugal
- Programa: Karakia
- Cuina: Magdalena França, Sant Cugat del Vallès
INGREDIENTS
- 1 kg de bacallà
- 3 dl d'oli d'oliva
- 5 grans d'alls
- 8 cebes
- 1,5 kg de patates
- 300 gr d'olives negres
- 2 ravenets
- 1 ou dur
- llet
PREPARACIÓ
Col·loqueu el bacallà dessalat i tallat en trossos grossos en una cassola, cobriu-lo amb aigua bullent i tapeu-lo amb un drap gruixut. Deixeu-lo coure així durant uns 20 minuts.
Al cap d'aquests 20 minuts, traieu-ne totes les espines i escates i separeu-lo en làmines. Poseu les làmines de bacallà en un plat fondo i cobriu-les amb llet calenta. Deixeu-les reposar una hora i mitja.
Mentrestant, coeu les patates amb la pell. Un cop cuites, peleu-les i talleu-les a rodanxes d'1 cm de gruix.
Talleu les cebes a làmines i sofregiu-les juntament amb els alls sencers i pelats.
Quan el sofregit sigui daurat, retireu-lo del foc.
En una safata pel forn, feu una base de patates en làmines; a sobre, el bacallà i el sofregit d'alls i cebes. Afegiu-hi unes olives negres, julivert picat i l'ou dur tallat a rodanxes.
Gratineu-ho durant 10 minuts, a temperatura mitjana i serviu-lo ben calent, guarnit amb un parell de ravenets tallats.
Al cap d'aquests 20 minuts, traieu-ne totes les espines i escates i separeu-lo en làmines. Poseu les làmines de bacallà en un plat fondo i cobriu-les amb llet calenta. Deixeu-les reposar una hora i mitja.
Mentrestant, coeu les patates amb la pell. Un cop cuites, peleu-les i talleu-les a rodanxes d'1 cm de gruix.
Talleu les cebes a làmines i sofregiu-les juntament amb els alls sencers i pelats.
Quan el sofregit sigui daurat, retireu-lo del foc.
En una safata pel forn, feu una base de patates en làmines; a sobre, el bacallà i el sofregit d'alls i cebes. Afegiu-hi unes olives negres, julivert picat i l'ou dur tallat a rodanxes.
Gratineu-ho durant 10 minuts, a temperatura mitjana i serviu-lo ben calent, guarnit amb un parell de ravenets tallats.