Arrús cu carne (Arròs amb carn) - Guinea Bissau

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Octavio Sana, Barcelona

INGREDIENTS

  • arròs llarg
  • carn de xai
  • ceba
  • pèsols
  • iuca
  • salsa de tomàquet
  • all en pols
  • 2-3 pastilles de brou concentrat
  • oli i sal

PREPARACIÓ

En una cassola sense oli, coeu-hi la carn i la ceba, condimenteu-ho amb l'all en pols i les pastilles de brou esmicolades fins que s'evapori l'aigua de coure la ceba. Un cop evaporada gairebé tota aquesta aigua, afegiu-hi un raig d'oli i deixeu-ho estofar.
En una altra cassola, poseu-hi força oli, ceba tallada, pèsols i blat de moro i deixeu-ho sofregir una mica. Després afegiu-hi salsa de tomàquet i deixeu-ho coure una estona més. Renteu l'arròs i afegiu-lo a la cassola. Remeneu-ho força perquè l'arròs es barregi bé amb el sofregit i, després, afegiu-hi aigua i tapeu-ho bé. Feu-ho coure fins que l'arròs estigui al punt. Afegiu aigua a la cassola de la carn perquè ens quedi un bon brou. Deixeu-ho estofar una estona i retireu els talls de carn de la cassola.
En una paella amb oli, fregiu-hi la carn que hem tret de la cassola fins que quedi ben torrada i torneu-la a posar a la cassola d'on l'hem treta abans. En una altra cassola, hi feu bullir la iuca, que la tenim tallada i en remull des del començament, i en un cassó amb aigua, hi coeu la ceba, tallada a tires, amb una mica d'oli i sal. Se serveix en tres plats diferents: un amb l'arròs, un altre amb el tall i l'altre amb la iuca i la ceba per sobre.

Anar al contingut