Arní sti soúvla (Xai rostit) - Grècia
- Programa: Karakia
- Cuina: Dimitrios Dedes, els Pallaresos
INGREDIENTS
- 1 xai sencer
- alls
- llimona
- oli d'oliva
- mantega
- julivert
- orenga
- comí
PREPARACIÓ
Per preparar un xai rostit a l'estil grec, cal una bona dosi de paciència i força temps per endavant. Feu unes quantes incisions a les potes i entatxoneu-hi els alls.
Travesseu el xai de dalt a baix amb un ferro per rostir i poseu-lo damunt unes bones brases.
Per poder anar untant el xai a mesura que es vagi rostint, prepareu una barreja amb força oli d'oliva, suc de llimona, mantega, julivert, orenga i comí.
Feu girar el xai damunt les brases i, de tant en tant, unteu-lo generosament.
Al cap d'unes 6 hores ja tindreu el xai rostit al punt.
Travesseu el xai de dalt a baix amb un ferro per rostir i poseu-lo damunt unes bones brases.
Per poder anar untant el xai a mesura que es vagi rostint, prepareu una barreja amb força oli d'oliva, suc de llimona, mantega, julivert, orenga i comí.
Feu girar el xai damunt les brases i, de tant en tant, unteu-lo generosament.
Al cap d'unes 6 hores ja tindreu el xai rostit al punt.