Ànec confitat amb salsafins

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Siqués, Besalú

INGREDIENTS

  • 4 cuixes d'ànec confitat
  • el greix de l'ànec
  • oli d'oliva
  • 800 g de salsafins
  • farina
  • 1 ceba
  • brou d'aviram o aigua Per a la picada:
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • ametlles
  • avellanes
  • 1 galeta
  • pinyons
  • conyac
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Comenceu posant una mica de greix i oli en una paella.
Mentre això es va escalfant, talleu els salsafins en 3 trossos i bulliu-los durant 3/4 d'hora. La cocció ha de ser a foc lent, i no han de quedar excessivament tous. Quan el greix ja estigui calent, poseu-hi la ceba filetejada a confitar, a foc lent. Mentrestant, aprofiteu per enfarinar i fregir els salsafins en una altra paella. Quan la ceba estigui al punt, afegiu-hi la farina. Deixeu-ho coure una mica i incorporeu-hi el brou, l'ànec i els salsafins. Feu-ho reduir uns 5-10 minuts. A mitja cocció, gireu l'ànec. Feu una picada amb pinyons, galeta, avellanes, ametlles, alls i julivert. Un cop tingueu la picada feta, lligueu-la amb una mica d'oli i afegiu-hi conyac. Aboqueu-la a la paella una mica escampada. Deixeu-ho uns 3 minuts al foc, i ja ho tindreu a punt per servir.
Anar al contingut