Amanida de llenties i sípia
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per dues persones:
- 1/2 papaia petita o 1/4 d'una de grossa
- 50 g de llenties cuites
- 1 sípia de platja d'uns 100 g o un calamarset petit
- fulles d'enciam de fulla de roure
- 1 all tendre
- fulles d'enciam vermell
- julivert
- 1 tomàquet vermell madur
- 2 cullerades de vinagre de sidra, o de poma
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Preparació: 20 minuts
Cocció: 3 minuts
1. Netegeu totes les fulles.
2. Traieu-li les últimes capes i les arrels a l'all tendre.
3. Enrotlleu la beina de sípia fins a fer-ne un cilindre. Filmeu-lo i congeleu-lo. Un cop congelat, traieu-li el film i talleu-lo amb la mandolina per fer talls al més fins possible, d'ara en endavant les "tallarines".
4. Peleu la papaia i traieu-li les llavors. Talleu-la amb la mandolina a làmines.
5. Escaldeu i peleu el tomàquet, netegeu-lo de llavors i talleu-lo a daus petits.
6. Ja ho teniu tot preparat. Ara, escalfeu una paella i poseu-hi una mica d'oli d'oliva per saltar les tallarines. L'objectiu és que no hi hagi una baixada de temperatura quan hi posem les tallarines, i la millor manera és fer-ho en diferents etapes, amb una paella gran i poca quantitat de tallarines.
Així doncs, salpebreu-les, i en el moment de ficar-les a la paella, abaixeu el foc al mínim perquè no ens entri el foc a la paella i la sípia no ens faci gust de fumat. En funció de la temperatura i del gruix de la tallarina, la sípia s'arrissarà més o no.
7. Un cop fora del foc, afegiu-hi julivert picat, però reserveu les fulles més maques per posar-les directament a l'amanida.
8. Feu la vinagreta amb l'oli i el vinagre, i poseu-hi el tomàquet i les llenties.
9. Poseu les fulles, les tallarines de sípia i les làmines de papaia en un bol i barregeu tot molt bé. Mulleu-ho amb la vinagreta i emplateu-ho. Que vagi de gust.
Cocció: 3 minuts
1. Netegeu totes les fulles.
2. Traieu-li les últimes capes i les arrels a l'all tendre.
3. Enrotlleu la beina de sípia fins a fer-ne un cilindre. Filmeu-lo i congeleu-lo. Un cop congelat, traieu-li el film i talleu-lo amb la mandolina per fer talls al més fins possible, d'ara en endavant les "tallarines".
4. Peleu la papaia i traieu-li les llavors. Talleu-la amb la mandolina a làmines.
5. Escaldeu i peleu el tomàquet, netegeu-lo de llavors i talleu-lo a daus petits.
6. Ja ho teniu tot preparat. Ara, escalfeu una paella i poseu-hi una mica d'oli d'oliva per saltar les tallarines. L'objectiu és que no hi hagi una baixada de temperatura quan hi posem les tallarines, i la millor manera és fer-ho en diferents etapes, amb una paella gran i poca quantitat de tallarines.
Així doncs, salpebreu-les, i en el moment de ficar-les a la paella, abaixeu el foc al mínim perquè no ens entri el foc a la paella i la sípia no ens faci gust de fumat. En funció de la temperatura i del gruix de la tallarina, la sípia s'arrissarà més o no.
7. Un cop fora del foc, afegiu-hi julivert picat, però reserveu les fulles més maques per posar-les directament a l'amanida.
8. Feu la vinagreta amb l'oli i el vinagre, i poseu-hi el tomàquet i les llenties.
9. Poseu les fulles, les tallarines de sípia i les làmines de papaia en un bol i barregeu tot molt bé. Mulleu-ho amb la vinagreta i emplateu-ho. Que vagi de gust.