Estrena

"Via llibre", el nou programa de llibres

Dimarts, 27 de setembre el 33 estrena "Via llibre", el nou programa de llibres de la cadena, que torna a fer una aposta de servei cultural. Una proposta pensada per fer-ne protagonistes els lectors, que explicaran què llegeixen, per què ho fan i què n'obtenen.

El gran objectiu de "Via llibre" és viure amb els lectors les seves emocions. És una finestra oberta a tothom, a tots els àmbits dels llibres: narrativa, assaig, poesia, teatre, i fins i tot als llibres d'autoajuda... Sense oblidar la literatura infantil i juvenil. Tot per acostar el món de la lectura al gran públic.

Cada setmana, el programa sortirà al carrer i viatjarà per conèixer totes les terres de parla catalana, per trobar-hi persones que s'estimen els llibres, sense distincions ni prejudicis.

Les vivències dels lectors es completaran i contrastaran amb les opinions d'escriptors, editors, llibreters, traductors. Tothom que està vinculat al món dels llibres estarà representat en el programa.

També hi tindran cabuda tots els gèneres literaris i tots els temes del món del llibre: des de la literatura 2.0, fins a les recomanacions de llibres; des de la projecció dels autors novells, fins a les noves propostes i tendències editorials i digitals.

Sota la direcció de Jaume Cleries, "Via llibre" es planteja com una proposta multiplataforma que aprofitarà tot el flux de les xarxes socials, les iniciatives que s'hi cuinen i les idees que s'hi generen per esdevenir una corretja de transmissió de tota l'activitat que genera el llibre.


El canvi protagonitza la primera edició

Cada programa s'estructura a partir d'un ítem i el primer té el canvi com a protagonista. El canvi que experimenta el món del llibre amb la implantació de les noves tecnologies, com els llibres electrònics, les tauletes tàctils, etc. Hi intervenen: Màrius Serra, Oriol Izquierdo, Vicent Partal (Vilaweb), Carlota Torrents (Què llegeixes), Esther Pujol i Patrizia Campana (Edicions 62). És la visió d'escriptors, portals d'internet i editorials.

També inclourà un reportatge sobre videojocs literaris ("Divina Comèdia", "Alícia al país de les meravelles") i una selecció de bibliotràilers.

Hi haurà un reportatge sobre Toni Hill, una de les sorpreses d'aquest estiu. Sortirà traduïda al català al desembre. De la seva novel·la "El verano de los juguetes muertos", ambientada a Barcelona, se n'han venut prop de 50.000 exemplars sense fer-ne gaire promoció. Ha estat el boca-orella l'única explicació?

Josep M. Benet i Jornet i Josep M. Miró, dues generacions de dramaturgs, conversen sobre la vigència de Josep M. de Sagarra. El 27 de setembre, dia de l'estrena de "Via llibre", farà 50 anys de la seva mort.

Es farà el perfil de lectors anònims: Júlia, una noia de 12 anys, fan de les novel·les de vampirs, i Concepció, una bibliotecària jubilada.

Des de la Llibreria La Tralla, de Vic, la seva propietària i tres clients faran les recomanacions de llibres.

I finalment, a la secció "Llibre amb crispetes", a partir de l'estrena de "La piel que habito", de Pedro Almodóvar, es recomana "Taràntula", de Thierry Jonquet, la novel·la en què s'ha inspirat Almodóvar.
Anar al contingut