Tresors enterrats

"Thalassa" se submergeix amb el fotògraf dels naufragis

Acompanyem l'Enric Madrenas en un dels seus viatges al fons del mar, des d'on fa reflotar històries que havien quedat oblidades i atrapades dins d'antics vaixells enfonsats.

Divendres a la nit, "Thalassa", el programa del mar del 33, presenta els següents reportatges:

Policies a les illes de Hong Kong

La policia marítima de Hong Kong es considera una de les més modernes i més ben equipades del món. La seva zona de treball és un arxipèlag en plena explosió econòmica i demogràfica. Amb més de set milions d'habitants, Hong Kong és la ciutat que no para mai i té un dels ports més grans del món, sense ni un centímetre alliberat del pas d'embarcacions. Milions de moviments a l'any que cal regular i controlar. Per això, els anglesos van crear la policia marítima, i quan Hong Kong va deixar de ser una colònia l'any 1997, Pequín, l'actual propietari, la va conservar i reforçar. I ara representa un referent per a policies de tot el món. Coneixerem com treballen aquests mariners-policies que fan que Hong Kong conservi la fama de ciutat més segura del món.


El fotògraf dels naufragis (Rumbo Sur Produccions)

L'Enric Madrenas és fotògraf submarí i ha dedicat gran part de la seva obra a retratar vaixells enfonsats. La seva passió per fotografiar naufragis l'ha dut a descobrir misteris que estaven amagats sota l'aigua i a reflotar històries dramàtiques oblidades darrere els naufragis. Acompanyarem l'Enric en algunes de les seves immersions perquè ens mostri la visió inèdita que ens ofereixen les fotografies dels naufragis. Tot un món que podria acabar enterrat i que gent com l'Enric salva de l'oblit.
Anar al contingut