TEMPS D'AVENTURA

"Temps d'aventura" s'endinsa a la cova de Tarragona

Dijous "Temps d'aventura" s'endinsa per aquesta joia natural que es troba a uns 30 metres per sota de la ciutat. L'entrada és per un aparcament.

Aquest dijous al "Temps d'aventura" practicarem una forma diferent de fer espeleologia: en comptes d'anar a la muntanya, ens quedarem a ciutat. Ens endinsarem en la cova urbana de Tarragona, una joia natural que va ser descoberta fa només deu anys per casualitat. Una cova que, atenció!, té l'entrada en un aparcament.

Fer obres a Tarragona i ensopegar amb restes romanes és un fet força usual que ja no sobta els ciutadans. Però el que no s'imaginava ningú era trobar un laberint de galeries, llacs i sales de gran bellesa natural a uns trenta metres per sota de la ciutat. Aquest paratge es va descobrir fa sis anys per casualitat, quan una empresa constructora feia unes excavacions per edificar un pàrquing al carrer Gasòmetre. Des d'aleshores, els membres de la Societat d'Investigacions Espeleològiques de Tarragona no han deixat d'investigar i, des de fa gairebé un any, organitzen breus visites per a tothom que vulgui apreciar la màgia que s'amaga a sota de la ciutat.

Un cop van saber que sota els carrers de Tarragona s'hi amagava una meravella de la naturalesa, una colla de gent no s'ho va pensar a l'hora de posar-se en contacte amb el grup d'espeleòlegs tarragonins que investiguen la troballa, per concretar una cita.
Anar al contingut