Servei 3alacarta

El servei 3alacarta ofereix ja més de 1.000 vídeos subtitulats en català

Televisió de Catalunya i CCRTV Interactiva milloren el servei de vídeo per internet 3alacarta amb un nou reproductor de vídeo que incorpora subtítols i diverses funcionalitats noves.

Els usuaris podran veure subtitulades en català moltes de les produccions de més èxit de TV3. L'oferta inclou més de 60 programes, entre els quals hi ha "Polònia", "La Riera", "APM", "Ventdelplà", "Buscant La Trinca", "La Sagrada Família", "30 minuts", "Les germanes McLeod" o "Bocamoll".

El servei ofereix, d'entrada, més de 1.000 vídeos subtitulats, però aquesta xifra anirà creixent cada dia amb la incorporació de nous vídeos. TV3 torna a ser pionera a l'hora de fer accessibles els seus programes a la xarxa per a totes les persones amb alguna discapacitat auditiva. El servei de subtitulació de TV3, que va començar l'any 1990, fa un salt a internet que permet estendre aquest servei a més gent.

A més dels subtítols, el reproductor del 3alacarta integra altres funcionalitats noves, com votar els vídeos o saltar la publicitat. L'usuari també podrà extreure el vídeo de la pàgina per veure'l en una finestra nova de mida modificable per ell o bé inserir-lo a la seva pàgina web o al seu blog en mida gran o petita.

S'afegeixen també dins del 3alacarta opcions que ja existien a les pàgines web i que ara es podran fer des del mateix reproductor, com consultar la sinopsi d'un vídeo, compartir-lo a les xarxes socials (Facebook, Delicious, Twitter, Myspace, etc.) o bé enviar-lo a un amic.

La renovació funcional del reproductor ha portat també una renovació gràfica i una millora del llistat de vídeos relacionats que surt al final de cada vídeo.

Des de la seva creació, el 2004, el 3alacarta ha evolucionat per apropar cada vegada més els continguts als usuaris i adaptar-los als nous hàbits de consum. El servei de vídeo a la carta de TV3 té avui dia un arxiu històric de més de 120.000 vídeos, que s'incrementa cada setmana amb prop de 700 peces més.

L'ús del 3alacarta creix any rere any. El 2009 les xifres de consum van arribar a les 3.600.000 hores de vídeo sota demanda i a 1.130.000 hores de consum del senyal dels canals de TV3 en directe. Pel que fa a les xifres obtingudes l'any 2008 (1.565.000 hores de consum sota demanda i 776.000 hores de consum en directe), els resultats obtinguts suposen un augment del 130% i del 45%, respectivament.
Anar al contingut