Situacions quotidianes

TV3 estrena la sèrie documental "L'endemà"

Es tracta d'una sèrie de dotze capítols que narra com entomem les persones els canvis importants a la vida, i les seves conseqüències.

Què passa en la vida d'una adolescent després de ser mare? Com viu un treballador el tancament de la fàbrica on ha anat cada dia els últims vint-i-cinc anys? Què canvia en la teva vida quan, de sobte, et trobes assegut per sempre en una cadira de rodes? I quan per fi arriba a casa el nen que has adoptat, després d'una llarga espera? Què passa l'endemà de rebre un diagnòstic fatal?

"L'endemà" és una sèrie documental sobre com encaixem les persones els canvis vitals més importants, aquells esdeveniments que marquen un abans i un després a la nostra vida. En cadascun dels 12 capítols d'aquesta sèrie s'explora què passa l'endemà del canvi, què sentim i de quina manera intentem adaptar-nos-hi. El programa seguirà la persona a partir del moment que la seva vida fa un tomb –a vegades sense voler-ho ni esperar-ho– i serà testimoni de les seves reaccions.

A banda d'aquestes històries, "L'endemà" també recull el testimoni d'altres persones que van passar pel mateix temps enrere: explicaran com se'n van sortir, o no, i com és la seva vida anys després. Així, doncs, l'espectador assistirà al canvi "en temps real", però també veurà la història a través dels ulls dels que ja saben què passa l'endemà.

Situacions de rellevància social

Les situacions que presenta el programa són individuals, però tenen rellevància social: la majoria afecten molta gent i responen a fets que poden passar a qualsevol. Així doncs, "L'endemà" mostra les conseqüències personals de diversos fenòmens socials: els accidents de trànsit, les onades migratòries, l'embaràs adolescent, les adopcions, l'atur... D'una banda, s'explica en primera persona què representa viure-ho; de l'altra, s'explica com la gent se'n surt.

"L'endemà" tindrà 12 capítols temàtics d'uns 45 minuts i ha estat elaborada al Departament de Nous Formats de TVC, per l'equip responsable de "Sense embuts" i "Un lloc estrany".
Anar al contingut