Coproducció de la cadena

TV3 estrena "L'últim ball de Carmen Amaya"

Dirigida per Judith Colell i protagonitzada per Nora Navas i Amara Carmona, la pel·lícula explica la història de la Candela, una prestigiosa "bailaora" a qui se li ofereix l'oportunitat d'interpretar Carmen Amaya en un espectacle.

TV3 dedica la nit de dissabte a recordar l'art de la "bailaora" catalana més cèlebre del Somorrostro amb l'estrena de "L'últim ball de Carmen Amaya". El film, dirigit per Judit Collell, és una coproducció de la televisió catalana protagonitzada per Nora Navas i Amara Carmona i filmada en el marc dels actes organitzats el novembre passat per commemorar el centenari del naixement de l'artista.

La pel·lícula situa l'acció al 2013, quan la Candela, una prestigiosa ballarina de 35 anys, s'enfronta al repte més gran de la seva vida artística. El Fran, el seu amic i productor teatral, li ha ofert interpretar la història de la famosa "bailaora" en un espectacle que la pot dur de nou a la primera línia del flamenc.

Durant els últims dos anys, la Candela ha lluitat per superar la lesió medul·lar que va patir després de caure de l'escenari en un dels seus espectacles, una lesió que li impedia ballar o que li provocava forts dolors quan ho feia. A base d'esforç, coratge, sacrifici i dolor, la Candela sembla totalment recuperada i està disposada a assumir el repte.

Per reviure l'esperit de Carmen Amaya i impregnar-se del personatge, la Candela bussejarà en el seu passat i, en aquesta recerca, coneixerà el Chano (Quim Lecina), un gitano misteriós de la Barceloneta que va formar part de la companyia de la "bailaora" com a palmero i que amaga records i secrets que l'ajudaran a entendre el mite i la llegenda del personatge.

"Si deixo de ballar em moro", repetia gairebé insistentment Carmen Amaya quan algun escull impedia que pogués oferir un dels seus espectacles. I, coses del destí, la profecia es va complir. La Candela descobrirà d'alguna forma que la Carmen Amaya va morir quan va deixar de ballar.

Amb Nora Navas, la protagonista de "Pa negre" com a CandelaAmara Carmona en el personatge de Carmen Amaya i Quim Lecina com a Chano, al repartiment destaquen Andrés Herrera (Fran), José Andrés Cortés (Antonio) i Antonio José Climent (Chino) i les col·laboracions especials de Marc Clotet (Agüero) i de la fotògrafa Colita.

A més d'aquest llargmetratge, TV3 va dedicar altres produccions a la "bailaora". Es poden recuperar en aquest enllaç: Especial Any Carmen Amaya.
Anar al contingut