Postals del país

Sitges, Sant Maurici i Girona, a "El paisatge favorit de Catalunya"

El programa recorrerà els racons preferits de l'actriu Anna Barrachina, el fotògraf Oriol Alamany i l'arqueòleg i paleontòleg, Eudald Carbonell.

A "El paisatge favorit de Catalunya", Anna Barrachina ens porta cap a Sitges, l'Oriol Alamany proposa l'estany de Sant Maurici i Eudald Carbonell, ens convida a visitar Girona.

Sitges, Anna Barrachina
Sitges no és només una de les ciutats més turístiques del país, sinó un indret on la calma i la disbauxa troben l'equilibri perfecte. Durant el dia podem passejar pel passeig de la Ribera, pujar per la punta fins arribar a l'església, un dels seus emblemes, o descansar a les platges. I quan se'n vagi la llum, podrem disfrutar la nit sitgetana. L'Anna Barrachina ens farà d'acompanyant per la ciutat que l'ha vista créixer i que ha estat el bressol de molts artistes com ella. Cada platja, cada carrer i cada edifici amaga algun record de la seva infantesa. Pas a pas ens descobrirà els seus llocs preferits i les obres d'art que amaga aquesta vila, que ha captivat tants i tants visitants.

Sant Maurici, Oriol Alamany
L'estany de Sant Maurici és un paisatge amb un gran valor biològic. Situat a l'alt Pirineu lleidatà, té una gran diversitat natural; espesses avetoses, imponents pics i rierols i cascades que recorren tot el parc. Tindrem l'oportunitat de conèixer aquest entorn que fa milers d'anys van modelar les glaceres i que,
gràcies a la seva conservació, ha mantingut espècies que només viuen en zones de contaminació zero.

L'Oriol Alamany és un reconegut fotògraf que ha trobat la inspiració en els paratges més espectaculars del món. La seva passió per la natura i la fotografia l'han portat a retratar en diverses ocasions la bellesa de la fauna i la flora de l'estany de Sant Maurici. Com a ell li agrada, amb un pas relaxat per contemplar-ne tots els detalls, anirem descobrint els seus racons favorits del parc.

Girona, Eudald Carbonell
El Barri Vell de Girona amaga una història dura, excitant i de supervivència constant. Des dels romans fins als temps actuals, la ciutat s'ha anat fent a si mateixa mirant de mantenir la bellesa del passat, que ha quedat impresa en les seves pedres. Recorrerem la muralla, el barri jueu, les zones verdes i visitarem
una obra única en el món, la catedral. L'Eudald Carbonell serà qui ens farà un recorregut per Girona. Des dels seus temps universitaris ha estat molt lligat a la ciutat, i com a bon arqueòleg i paleontòleg ha lluitat aferrissadament per transformar i recuperar la seva història. Orgullós del que va aconseguir la seva generació, ens guiarà pels racons més interessants i estimats.
Anar al contingut