Cinema català

"Sala 33" recorda les vivències de "Pepe & Rubianes"

Coincidint amb el quart aniversari de la mort de l'actor, Àlex Gorina debat sobre la pel·lícula amb el director Manuel Huerga, l'actor Carles Flavià i el director de fotografia Mario Montero.

L'1 de març del 2009, Pepe Rubianes va morir després d'una llarga malaltia. "Sala 33" el vol recordar amb l'emissió de "Pepe & Rubianes" (2012), un sentit homenatge a qui es va definir com un "actor galaïco català" i va convertir episodis de la seva vida personal en material hilarant dels seus monòlegs teatrals.

Manuel Huerga reuneix una colla dels amics més propers del còmic i els seu a sopar al voltant d'una taula. A la manera de la pel·lícula "Broadway Danny Rose" (Woody Allen, 1984), durant el transcurs de l'àpat els comensals rememoren la vida i miracles de l'actor i recorden els moments compartits amb ell. El resultat és un retrat humà apassionant que no eludeix els moments més polèmics de la seva exitosa trajectòria professional.

Els actors Carles Flavià, Joan Lluís Bozzo, Joan Gràcia i Pep Molina; el cantant Joan Manuel Serrat; el pare Manel Pousa; dues de les companyes sentimentals de Rubianes, Lucila Aguilera i María Rosales; i el seu manager, Toni Coll, són els convidats que relaten les anècdotes viscudes amb el còmic i defineixen la seva personalitat arrabassadora, rebel, lliure i generosa. La pel·lícula es completa amb imatges dels espectacles teatrals de Rubianes; amb fragments de les diverses entrevistes que va realitzar a televisió; i amb gravacions personals i inèdites de la seva vida quotidiana i dels seus viatges arreu del món.

Manuel Huerga és un cineasta tot terreny que va revolucionar la televisió amb programes innovadors com "Arsenal" o "Estoc de pop"; va dirigir les cerimònies dels Jocs Olímpics de Barcelona'92; i va experimentar amb el llargmetratge "Antártida" (1995) i els documentals "Gaudí" (1988) i "Les variacions Gould" (1992). En els últims anys, Huerga porta una intensa activitat que ha donat alguns dels títols més emocionants i sorprenents del cinema català recent, com "Salvador" (2006), "Son & Moon" (2009) o "14 d'abril. Macià contra Companys" (2012).

La programació de "Sala 33" es completa amb l'emissió del curtmetratge d'animació "The smiley" (2010), dirigit per Pau Parrado i guanyador del Premi Nova Autoria a la Millor música original -obra de Gonçal Perales-, al Festival de Sitges.

Anar al contingut