Les aventures d'en Son Goku

La mítica sèrie "Bola de drac" torna a TV3 i es podrà seguir al canal 3XL a la tardor

TV3 acaba d'adquirir els drets d'emissió de les sèries "Bola de drac", "Bola de drac Z", "Bola de drac GT" i "Bola de drac KAI", que es començaran a emetre al canal 3XL a la tardor. Els capítols de totes quatre sèries també es podran seguir a internet a través del web www.3xl.cat.

Boladedracmania

Des de la desaparició de la sèrie de la graella de TV3, l'any 2001, s'han succeït les peticions que reclamaven el retorn de "Bola de drac". Nombrosos fans s'han dirigit reiteradament a Televisió de Catalunya, ja sigui a través del correu tradicional, del correu electrònic, del telèfon, del servei d'atenció a l'espectador, en fòrums o xats, per demanar que "Bola de drac" es tornés a emetre. A més, s'han creat diversos grups al Facebook amb la mateixa finalitat, i el més nombrós supera les 66.000 persones.

"Bola de drac" es va començar a emetre a TV3 el 15 de febrer del 1990. Aleshores, ningú no podia imaginar que la sèrie aviat es convertiria en un fenomen. La "boladedracmania" va esclatar amb una força aclaparadora i no hi havia escola a Catalunya on nens i adolescents no sabessin qui era Son Goku, què passava si li estiraves la cua i per què era necessari reunir les set boles màgiques. Ara, més de dues dècades després, els teleespectadors podran tornar a sentir en català, o descobrir, personatges ja mítics com en Son Goku, en Krilin, la Bulma, el Follet Tortuga o en Cor Petit.

L'argument

"Bola de Drac" és una sèrie d'animació japonesa, creada originalment per Akira Toriyama, autor també de la famosa sèrie "El doctor Slump". Primer va aparèixer en format de còmic, però, a causa del seu gran èxit, inevitablement es va convertir en sèrie de televisió. La sèrie consta de tres parts.

La primera, "Bola de Drac", és la història d'un nen, en Son Goku, amb una força sobrehumana i un caràcter innocent que fa que l'espectador se n'enamori ràpidament. Són històries plenes d'humor i d'acció en un món fantasiós, on hi ha dracs màgics, nens amb cua i càpsules que es converteixen en cases. Juntament amb l'altra protagonista, la Bulma, buscaran les "set boles de drac" per ajuntar-les i invocar un drac totpoderós, el drac Shenron, que els concedirà qualsevol desig.

En la segona part, "Bola de drac Z", els protagonistes han adquirit un grau de força i de poder molt elevat i es revela l'origen de la força sobrehumana de Son Goku, que s'ha fet gran i fins i tot s'ha casat.

En la tercera entrega de la sèrie, "Bola de drac GT", els protagonistes han arribat a adquirir superpoders inimaginables i els combats són a "gran escala energètica", i les fusions de personatges es repeteixen contínuament.

Finalment, pel que fa a "Bola de drac Kai", es tracta d'una remasterització de "Bola de drac Z", en HD i format 16:9.
Anar al contingut